TOTENHEM IMA VELIKE AMBICIJE: Konte i "pevci" žele na vrh Premijer lige

Novosti online

20. 08. 2022. u 08:17

NOVA prilika za bodove je već danas od 13.30.

ТОТЕНХЕМ ИМА ВЕЛИКЕ АМБИЦИЈЕ: Конте и певци желе на врх Премијер лиге

FOTO: AP

Prvi meč trećeg kola Premijer lige igra se u Londonu gde će Totenhem dočekati Volverhempton. Obe ekipe su remizirale u prethodnoj rundi, a posebno je bilo interesantno u derbiju između "pevaca" i Čelsija na "Stamford bridžu" (2:2).

Krenulo je vrlo dobro po "plavce", već u 19. minutu njegov tim je poveo, posle odlične akcije dva ovosezonska pojačanja. U ulozi asistenta bio je skupo plaćeni Kukurelja, egzekutor Kulibali.

Mogao je tri minuta kasnije Totenhem do izjednačenja, ali je udarac Sasenjona Mendi fantastično odbranio. Istakao se golman Čelsija i na startu drugog poluvremena, tada je Son šutirao, a Senegalac još jednom odličnom intervencijom spasao svoj tim. 

Imao je priliku da pogodi i Hari Kejn, ali u 62. minutu najbolji strelac Totenhema je bio neprecizan, iz vrlo dobre pozicije. Ipak, gosti su inicijativu krunisali izjednačenjem u 68. minutu, Dejvis je dodao do Hojbjerga, a Danac je napokon savladao Mendija. 

I umesto da nastave u istom ritmu, gosti su prepustili inicijativu Čelsiju, koji je to znao da kazni. Šansa Haverca iz 75. minuta bila je samo najava onoga što će se dogoditi dva minuta kasnije. Naime, Nemac je posle centaršuta Džejmsa šutirao zamalo pored gola Ljorisa. 

Ipak, u 77. minutu Sterling je odlično uposlio Džejmsa, koji je doneo erupciju oduševljenja domaćih navijača na ispunjenom “Stamford bridžu”. I kad su se domaći spremali za slavlje, Totenhem je u šestom minutu nadoknade izjednačio, posle odlično izvedenog kornera Kejn je nadvisio odbranu domaćina i glavom savladao Mendija.

Nakon sudijskog zvižduka došlo je do sukoba između menadžera. Naime, Tomas Tuhel i Antonio Konte ušli su u klinč posle tradicionalnog pozdrava nakon meča.

Fulam je imao veliku priliku da slavi prvi trijumf po povratku u Premijer ligu protiv Vulverhemptona, ali je ovoga puta Aleksandar Mitrović bio tragičar – 0:0. Srpski reprezentativac je u 81. minutu šutirao jedanaesterac, ali je golman Žoze Sa sjajno odbranio njegov udarac i tako sačuva bod za "vukove" koji u prestonicu stižu kao autsajderi.

U prethodna tri međusobna susreta ovih rivala videli smo po pobedu oba kluba i jedan remi (2:2). Interesantno, trijumfe su upisivali gosti - Vulvsi u Londonu (0:2), dok je Totenhem slavio na "Molinjuu" sa 0:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)