PETRIĆ PALI "PARNI VALJAK": "Crno-beli" protiv novajlije izlaze iz krize?

N.P.

14. 08. 2022. u 10:18

FUDBALERI Partizana gostuju novosadskoj Mladosti u šestom kolu Super lige Srbije.

ПЕТРИЋ ПАЛИ ПАРНИ ВАЉАК: Црно-бели против новајлије излазе из кризе?

Foto: Z. Jovanović

Vicešampion je nakon jako lošeg starta u prvenstvu Srbije i neuspeha u kvalifikacijama za Ligu Evrope smenio Iliju Stolicu i na njegovo mesto doveo Gordana Petrića.

Reč je o nekadašnjem fudbaleru "crno-belih" koji je boje tima iz Humske branio od 1989. do 1993. godine, posle čega je karijeru gradio na Ostvrvu (Dandi, Glazgov Rendžers, Kristal Palas i Harts).

Trenersku karijeru je započeo u Bežaniji zatim Sinđeliću, Zemunu, Čukaričkom i Radu. U Humsku se vratio 2018. kao pomoćnik Zoranu Mirkoviću. Prvi saradnik u stručnom štabu će mu biti biti još jedna legenda kluba i nekadašnji reprezentativac Srbije Albert Nađ, koji je dolazi iz Teleoptika.

Partizan nakon pobede na startu prvenstva protiv Javora (4:0),  vezao je dva remija sa Radničkim iz Niša (3:3), i TSC-om (0:0). "Crno-beli" su u poslednjem prvenstvenom duelu doživeli šokantan poraz na gostovanju Novom Pazaru (1:0). Gol za izabranike Vladimira Gaćinovića je postigao Miloš Mijić u 24. minutu utakmice.

"Parni valjak" trenutno zaostaje za liderom i aktuelnim šampionom Crvenom Zvezdom čak deset bodova. Fudbaleri Partizana će nakon poraza od AEK-a iz Larnake u kvalifikacijama za Ligu Evrope nakon dvomeča ukupnim rezultatom 4:3, svoju šansu za opstanak u Evropi tražiti u Ligi konferencija gde će im protivnik biti malteški Hamrun.


Novajlija u najvišem rangu srpskog fudbala Mladost GAT nema trijumf na prethodna četiri meča u prvenstvu. Nakon poraza od Čukaričkog kod kuće (2:0), Novosađani su dali otkaz treneru Branku Žigiću i na njegovo mesto doveli Aleksandra Lintu, bivšeg šefa stručnog štana Radnika iz Surdulice. Međutim novi strateg je imao neuspešan debi izgubio je na strani od Javora rezultatom 2:1. Gosti trenutno zauzimaju 12. poziciju na tabeli sa četiri osvojena boda i gol-razlikom 3:9.  

FOTO: M. Vukadinović


Ovo će biti prvi međusobni duel između dva kluba. Mladost je prošle sezone kao prvoplasirani tim Prve lige ostvarila direktan plasman u elitni rang srpskog fudbala. Partizan je potrošio sve moguće kredite, "grobari" su svoje nezadovoljstvo iskazali nakon poslednjeg evropskog nastupa parnog valjka. Očekujemo da novi trener gostiju iz Humske Gordan Petrić podigne moral ekipi i ostvari zlata vrednu pobedu u večerašnjem okršaju na "Karađorđu". 


NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,33)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MILOŠ RAJIČIĆ: Lak posao za “večite”