RIVIJERA JE DOBRO MESTO ZA VAĐENJE FLEKA: Strazbur protiv Nice juri prve bodove u novoj sezoni

M.T.

14. 08. 2022. u 09:28

DANAS od 17.05 na Azurnoj obali videćemo susret između Nice i Strazbura

РИВИЈЕРА ЈЕ ДОБРО МЕСТО ЗА ВАЂЕЊЕ ФЛЕКА: Стразбур против Нице јури прве бодове у новој сезони

Foto: Profimedia

Lusijen Favr se posle dve godine u Borusiji iz Dortmunda vratio u Nicu odakle je i zapao za oko Milionerima, ali novi početak na francuskoj rivijeri nije baš prošao kao po loju pošto je Nica na startu nove sezone Lige 1 remizirala sa povratnikom u elitni rang Tuluzom.

Priliku za popravni Nica će imati danas od 17.05 kada na "Alijanc Rivijeru" dolazi Strazbur koji je u prvom kolu pred domaćim navijačima poražen od Monaka, iako je postigao i gol za izjednačenje koji je VAR poništio zbog nedozvoljene pozicije u kojoj se našao Dijalo.

Prošle sezone Nicu i Strazbur delilo je tri boda, koliko je Nica imala više i obezbedila izlazak u Evropu dok je Strazbur ostao bez ulaznice za evropska klupska takmičenja.

Nica se protiv Tuluza propisno namučila i čak bila u rezultatskom zaostatku, ali je novajlija Aron Remzi uspeo da tri minuta po ulasku u igru postigne lep gol i donese bod Nivi koja je doduše imala i prilike da osvoji sva tri boda, ali je golman Tuluza Maksim Dupe bio na visini zadatka i sačuvao važan bod povratniku u Ligu 1.
Dok Nica može da bude zadovoljna što je spasila bod protiv Tuluza, Strazbur je ostao praznih šaka potiv Monaka, ali je to bilo i očekivano. Nije Strazbur ni bio ravnopravan protivnik sve do poslednjih pola sata meča, ali je tada klubu iz Alzasa zafalilo i malo sreće da otkinu bod "kneževima". 

U Nici i dalje ne mogu da računaju na povređenog Kaspera Dolberga koji je već mesec dana van stroja, dok se protiv Tuluza povredio Morgan Šnajderlin i njega takođe neće biti na današnjoj utakmici.

Strazbur će i dalje biti lišen pomoći Karloa File, Nordine Kandila i Eiđi Kavašime koji su se povredili na pripremnim mečevima, dok je protiv Monaka povredu zadobio Ibrahima Sisoko i neće igrati protiv Nice. 

Možda Strazburu Nica i ne dolazi u lošem trenutku pošto klub sa istoka Francuske ume da igra sa timom sa Azurne obale. U prehodnih 10 međusobnih utakmica u okviru Lige 1, Strazbur je pet puta uspevao da ostvari trijumf, dok je Nica slavila tri puta uz dva meča završena nerešenim rezultatom.

Štaviše, Strazbur je na prethodna dva gostovanja u Nicu uspeo da ostvari dve pobede i to bez primljenog gola. Zanimljiv je podatak da su na spomenutih 10 mečeva samo u dva navrata oba tima postizala po gol.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: 2 (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri