OZVANIČENA SARADNJA VOJVODINE I ALEKSANDRIJE: Akcenat dat trgovini, poljoprivredi, IT sektoru

Z. G.

23. 05. 2021. u 19:54

PREDSEDNIK Pokrajinske vlade Igor Mirović i guverner Aleksandrije Muhamed Taher el Šarif potpisali su danas u Egiptu pismo o namerama o uspostavljanju institucionalne saradnje između Guvernata Aleksandrije i AP Vojvodine.

ОЗВАНИЧЕНА САРАДЊА ВОЈВОДИНЕ И АЛЕКСАНДРИЈЕ: Акценат дат трговини, пољопривреди, ИТ сектору

Pres služba Pokrajinske vlade

Kako je navedeno u saopštenju, potpisnici su istakli da  će taj izuzetno važan dokument biti osnov za realizaciju i promovisanje institucija i posebno privredne saradnje.

Istaknuto je da će akcenat biti na razvoju trgovine, pre svega u prehrambenoj industriji. Potom u poljoprivredi i korišćenju digitalnih tehnologija, saobraćaju, obrazovanju, kulturi, turizmu, kao i u drugim oblastima od obostranog interesa a u skladu s međunarodnim sporazumima koje su zaključile Republika Srbija i Arapska Republika Egipat.

Guvernat Aleksandrija jedan je od najvećih regiona u Egiptu, a istoimeni grad je jedan od najznačajnijih trgovinskih, turističkih i logističkih centara.

                             

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)