NOVI PROJEKAT U DIGITALIZACIJI POLJOPRIVREDE: Prijava štete putem mobilne aplikacije "DDOR Tera"

Z. GRUMIĆ

20. 05. 2021. u 17:32

ZBOG povećanog rizika od štete u poljoprivredi izazvane prirodnim katastrofama, Institut „Biosens“ u Novom Sadu i DDOR osiguranje razvili su mobilnu aplikaciju „DDOR Tera“ koja će poljoprivrednim proizvođačima omogućiti prijavu štete odmah po neželjenom događaju.

НОВИ ПРОЈЕКАТ У ДИГИТАЛИЗАЦИЈИ ПОЉОПРИВРЕДЕ: Пријава штете путем мобилне апликације ДДОР Тера

FOTO: Pres služba pokrajinske vlade

Digitalna platforma i mobilna aplikacija, koje omogućuju jednostavniju i efikasniju procenu štete na osiguranim usevima i plodovima, predstavljeni su danas na konferenciji za novinare.

- Nastavićemo da podržavamo sve projekte koji imaju cilj da zaštite poljoprivredna gazdinstva od elementarnih nepogoda najsavremenijom opremom - izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Kako je navedeno u saopštenju, on je istakao da će Pokrajinska vlada ove i naredne godine investirati gotovo 20 miliona evra u automatizaciju sistema protivgradne zaštite na teritoriji Vojvodine i dodao da će taj posao biti završen do kraja 2022. godine.

Direktor Instituta „Biosens“ Vladimir Crnojević smatra da je novi projekat značajan korak na dugom putu digitalne transformacije poljoprivrede.

- Ovaj projekat ima veliki potencijal da ubrza proces digitalizacije i bude uzor ostalim akterima u oblasti poljoprivrede da hrabrije prihvate izazove koje budućnost donosi – rekao je Crnojević.

Predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Đorđo Markeđani je poručio da će ta digitalna platforma biti unapređivana kako bi poljoprivrednicima bile dostupne pravovremene informacije.

-Na ovom putu daljeg razvoja, računamo na znanje i iskustvo „Biosensa“ kao i na aktivno učešće državnih institucija.  "DDOR Tera" je jedinstveno tehnološko rešenje namenjeno poljoprivrednim proizvođačima, koji od sada mogu da na pametnom telefonu imaju pregled svojih aktivnih polisa osiguranja useva i plodova, kao i da brzo i lako prijave štetu na svom polju ili u voćnjaku. Aplikacija je besplatna za sve osiguranike DDOR osiguranja sa polisama koje pokrivaju njihove useve i plodove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)