POSLANIK KAO PRIMER: U Crvenki i Sivcu za vikend vakcinisano šest odsto građana

Z. RAJIĆ

11. 05. 2021. u 18:38

PROTEKLOG vikenda u kulskoj opštini sprovedene su masovne akcije cepljenja protiv kovida 19 u Crvenki i Sivcu, gde su prvi put od početka imunizacije otvoreni punktovi za vakcinisanje, koje se pre toga obavljalo samo u Kuli.

ПОСЛАНИК КАО ПРИМЕР: У Црвенки и Сивцу за викенд вакцинисано шест одсто грађана

Foto: A. R.

 U Crvenki je u subotu vakcinisano 400, a u Sivcu dan kasnije 350 ljudi, što u oba naselja iznosi oko šest odsto punoletnih građana.

U Sivcu se u nedelju u zdravstvenoj ambulanti, prvi vakcinisao narodni poslanik Velibor Milojičić, koji živi u ovom selu.

- Nisam se dosad vakcinisao, jer sam čekao priliku da to uradim u Sivcu, zajedno sa svojim sugrađanima. Jedan sam od mnogih u opštini Kula koji su preležali koronu, i smatrao sam svojom obavezom da ličnim primerom ukažem da je vakcinacija jedini put za vraćanje normalnom životu i radu - rekao je Milojičić.

Sivčani, kao i Crvenčani, vakcinisali su se tokom vikenda kineskom vakcinom "sinofarm", za koju bi se, kako su rekli, odlučili i da su mogli da biraju, jer im uliva poverenje, između ostalog i zato što se njome vakcinisao predsednik Vučić i što je prošle nedelje dobila odobrenje Svetske zdravstvene organizacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)