IZLOŽBA BANETA JELIĆA U PARAĆINU: Poznati srpski muzičar, slikar i pisac izložio 14 platana u Kulturnom centru

Z. R.

27. 04. 2021. u 19:01

U GALERIJI paraćinskog Kulturnog centra postavljena je izložba poznatog srpskog rok muzičara, slikara i pisca iz Beograda Baneta Jelića, koju posetioci mogu da pogledaju do 14. maja.

ИЗЛОЖБА БАНЕТА ЈЕЛИЋА У ПАРАЋИНУ: Познати српски музичар, сликар и писац изложио 14 платана у Културном центру

Foto: Z. Rašić

U uslovima pandemije nije bilo ceremonije otvaranja - na čemu autori obično insistiraju, ali Jelić je Paraćincima izašao u susret, tako da ipak mogu da uživaju u njegovim radovima.

Bane Jelić se profesionalno bavi slikarstvom nekoliko godina, a omiljene tehnike ovog umetnika su akril, ulje na platnu i pastel. U Paraćinu je izložio 14 radova, a njegova izložba, druga po redu, nosi naziv “Zlatno doba”.

Umetnik, najviše poznat po bendovima “Viktorija”, “Neverne bebe” i “Osvajači”, već je izlagao u Paraćinu 2019. godine, a prva postavka nosila je naziv “Talasi i maštarije”.

- Ljubav prema koloritu, gestu i apstrakciji – tako bi u par reči mogao da se sažme Jelićev likovni opus, a ta neraskidiva vezanost za aprstraktni način razmišljanja i stvaranja može da se tumači dvojako. I u ovoj postavci, naime, prepoznatljive su dve grupe likovnih dela koja su sintetizovana u jedinstvenu celinu, spefično umetnikovo “zlatno doba”  - rekla je likovnakritičarka Maja Živanović, govoreći o Jelićevom slikarstvu. 

Mnoga njegova dela nalaze se u privatnim kolekcijama širom Srbije, ali i u Crnoj Gori, BiH, Švedskoj, Italiji, Nemačkoj... U Paraćinu, izložba može da se vidi u staroj zgradi Kulturnog centra radnim danima do 15,30 sati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna