ZAVIČAJ ZA BUDUĆNOST: Počelo novo asfaltiranje druma Šabac-Dobrić-Culjković

V.Mitrić

21. 04. 2021. u 23:56

RADOVI na asfaltiranju putnog pravca Šabac – Dobrić- Culjković- Radovašnica u dužini od 19,2 kilometar započeti su juče. Investicija, koju finansiraju Putevi Srbije, vredna je 366 miliona dinara, a radove izvodi Preduzeće za puteve Valjevo.

ЗАВИЧАЈ ЗА БУДУЋНОСТ: Почело ново асфалтирање друма Шабац-Добрић-Цуљковић

Foto: V.Mitrić

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić posetio je radove u Culjkoviću, odakle je i 

Ova investicija od životnog je značaja za ova pocerska sela i predstavlja pitanje opstanka u njima. Činjenica je da deonica Šabac – Bogosavac – Dobrić – Culjković – Radovašnica decenijama nije doživela ozbiljniju rekonstrukciju. Radovi će se odvijati u dužini od 19,2 kilometra, od čega će 14,5 kilometara biti u dva, a ostatak u jednom sloju i u značajnoj meri će olakšati meštanima ovih sela da stignu do Šapca. Pored asfaltiranja, radiće se i propusti, ivičnjaci, drenaže i kanali za odvod površinskih voda koje mogu naneti štetu na putu - rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić i istakao da je predviđeno da radovi budu završeni do kraja godine, ali se nadaju da će do sredine juna ova deonica u potpunosti biti završena.

Foto: V.Mitrić

Toliko dugo se, kako kaže Pajić, "čekalo na radove na ovoj trasi da su mnogi ljudi otišli iz ovih sela zbog nepostojanja osnovnih uslova za život".

- Naš cilj je da domaćini, kojih u ovom kraju ima mnogo, ostanu na svojim imanjima i nastave da se bave voćarstvom, stočarstvom i zemljoradnjom. Grad Šabac će na sve načine gledati da im u tome pomogne i omogući sve uslove za normalan život, dostojan čoveka 21. veka - poručio  je Pajić i dodao da se saradnja sa državom ponovo pokazuje na delu, ulaganjem u sela sa šabačkog kraja.

- Tek smo na početku i nećemo stajati. Želimo da Šabac bude grad budućnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije