ODLUKE STRUČNE KOMISIJE: Grad Šabac spremio 30 miliona dinara za medije

V.Mitrić

20. 04. 2021. u 08:40

GRAD Šabac je u ovoj godini obezbedio 30 miliona dinara za potrebe ostvarivanja javnog interesa u oblasti javnog informisanja, rečeno nam je u Gradskoj upravi u Šapcu.

ОДЛУКЕ СТРУЧНЕ КОМИСИЈЕ: Град Шабац спремио 30 милиона динара за медије

Foto: V. Mitrić

Shodno Zakonu o javnom informisanju i medijima, ova sredstva su raspoređena na osnovu javnog Konkursa za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja na teritoriji grada Šapca u ovoj godini.

Ocenu projekata podnetih na Konkurs uradila je, kako kažu, stručna Komisija, sastavljena iz reda medijskih radnika predloženih od novinarskih i medijskih udruženja, odnosno nezavisnih medijskih stručnjaka. Rešenje o raspodeli sredstava doneto je na osnovu predloga Komisije o raspodeli sredstava sa obrazloženjem i objavljeno je na veb sajtu organa koji je raspisao konkurs.

Foto: V. Mitrić

 

 - U cilju racionalnog odnosa prema sredstvima budžeta Grada Šapca, opredeljena sredstva za navedene namene manja su za 20 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Blagovremeno i do isteka roka za podnošenje prijava na konkurs prispela su 44 predloga projekta, od čega je odlučeno da se sufinansira 21 projekat.

Sufinansirani sadržaji biće prezentovani javnosti u skoro svim oblicima medijskog izražavanja koji su danas poznati, i to putem štampanih medija, na radiju, televiziji i internet portalima - kažu u Gradskoj upravi Šapca.Opredeljujući budžetska sredstava za ove namene, grad Šabac se stara o ostvarivanju javnog interesa podstičući raznovrsnost medijskih sadržaja, slobodu izražavanja ideja i mišljenja, slobodan razvoj nezavisnih i profesionalnih medija, što doprinosi zadovoljavanju potreba građana za informacijama i sadržajima iz svih oblasti života i rada - kažu u GU Šabac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!