MINISTARKA ATANASKOVIĆ U POSETI BABUŠNICI: Mala i srednja preduzeća su motor privrede u Srbiji

Novosti online

13. 04. 2021. u 15:58

MALA i srednja preduzeća su nosioci ekonomskog razvoja, zbog čega Ministarstvo pruža posebnu podršku ovom sektoru privrede, poručila je danas ministarka privrede Anđelka Atanasković tokom posete Babušnici gde je obišla kompaniju PTP „D-Company“ export – import i „Lisca“.

МИНИСТАРКА АТАНАСКОВИЋ У ПОСЕТИ БАБУШНИЦИ: Мала и средња предузећа су мотор привреде у Србији

FOTO: Ministarstvo privrede

Ministarka Atanasković je istakla da je veoma značajno što u Pirotskom okrugu uspešno posluju kompanije koje zapošljavaju veliki broj ljudi.

Ona je ovom prilikom pozvala preduzetnike da se prijave za programe Ministarstva privrede kako bi dobili pomoć da započnu ili unaprede svoj biznis.

- Mala i srednja preduzeća su motor privrede u Srbiji. Ministarstvo privrede ima različite vidove pomoći preduzetnicima. Želimo da zadržimo našu decu u Srbiji, da podstaknemo razvijanje porodičnog biznisa, razvijamo i gradove i sela širom Srbije podjednako - rekla je ministarka.

Atanasković je istakla značaj zalaganja predsednika Aleksandra Vučića prilikom obezbeđivanja dovoljne količine vakcine protiv korona virusa, što je od izuzetnog značaja i za privredu.

FOTO: Ministarstvo privrede

Ona je podsetila na mere pomoći države privrednicima usled pandemije virusa Kovid-19.

- Pravim merama sačuvali smo privredu. Vakcinacijom ćemo sačuvati zdravlje građana. Samo tako možemo da nastavimo da razvijamo našu ekonomiju - rekla je ona.

Ministarka je naglasila da je potrebno razvijati sve delove Srbije, a da je za privlačenje investitora važno razvijati infrastrukturu.

Predsednik opštine Ivana Stojičić istakla je da, iako spada u nerazvijene opštine četvrte kategorije, Babušnica svakako može da se ponosi svojom privredom i privrednicima.

- Četiri kompanije upošljavaju nešto više od 1.000 radnika u Babušnici , što je od velikog značaja. Nije bilo otpuštanja od početka epidemije.

Načelnica Pirotskog upravnog okruga Dragana Tošić zahvalila je ministarki na poseti i istakla da je Babušnica dokaz da i u malim sredinama, ako neko dobro radi i ima viziju i potencijal, može da ostvari dobar rezultat.

Osnivač i vlasnik kompanije „D-Company“ Dragan Ćirić rekao je da ta firma zapošljava 400 ljudi i da ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom i državom, dok je direktor firme „Lisca“ Miroslav Ilić istakao da je to jedna od retkih tekstilnih firmi sa dugom tradicijom u Srbiji koja zapošljava nešto više od 200 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024