POMOĆ ŠVAJCARSKE RADI UBLAŽAVANJA POSLEDICA KOVIDA: Podržani projekti 22 opštine u Srbiji iz oblasti socijalne zaštite

Z. Rašić

06. 04. 2021. u 17:28

PARAĆIN, Ćuprija, Rekovac i Svilajnac su četiri opštine Pomoravskog okruga čiji su projekti odabrani na javnom pozivu programa „Swiss PRO“ kojim Vlada Švajcarske podržava sprovođenje usluga socijalne zaštite radi ublažavanja posledica kovida.

ПОМОЋ ШВАЈЦАРСКЕ РАДИ УБЛАЖАВАЊА ПОСЛЕДИЦА КОВИДА: Подржани пројекти 22 општине у Србији из области социјалне заштите

Foto Tanjug

Javni poziv je trajao od 25. januara do 26. februara i bio je otvoren za 96 gradova i opština iz regiona Šumadije i Pomoravlja, zapadne, istočne i južne Srbije i to iz druge, treće i četvrte grupe razvijenosti, a koje trenutno pružaju do tri usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

Finansijska podrška Vlade Švajcarske za ukupno 22 projekta istog broja opština vredna je više od 310.000 evra, dok je doprinos lokalnih samouprava oko 115.000 evra.

Osim pomenute četiri pomoravske opštine, prošli su još projekti opština Babušnica, Blace, Brus, Gadžin Han, Ivanjica, Knjaževac, Lapovo, Lebane, Loznica, Negotin, Pirot, Prijepolje, Prokuplje, Rača, Raška, Ražanj, Surdulica i Tutin.

Lokalne samouprave će samostalno ili u partnerstvu sa centrima za socijalni rad, domovima zdravlja ili drugim lokalnim javnim ustanovama, realizovati projekte u oblasti pružanja usluga pomoći u kući, lićnog pratioca, dnevnog boravka, savetodavnih i socio-edukativnih usluga... Na ovaj način u tim opštinama će biti poboljšan položaj ranjivih grupa, pre svega starijeg stanovništva, dece i mladih sa invaliditetom i njihovih porodica, te žrtvama nasilja u porodici i ekonomski najugroženijem stanovništvu iz ruralnih naselja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a