U PONUDI OKO 51 HEKTAR: U Kikindi je raspisan oglas za izdavanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini

R.Š.

02. 04. 2021. u 19:02

U KIKINDI je raspisan oglas za izdavanje u zakup oko 51 hektar poljoprivrednog zemljišta u svojini grada, od čega je samo 5,7 odsto obradivog, a ostalo je za košenje i ispašu.

У ПОНУДИ ОКО 51 ХЕКТАР: У Кикинди је расписан оглас за издавање у закуп пољопривредног земљишта у јавној својини

Foto: R.Š.

Parcele se izdaju na period od 15. aprila do 31. oktobra. Oglas sadrži 41 šifru za javno nadmetanje, a za zakup mogu da s eprijave pravna i fizička lica koja imaju registrovana poljoprivredna gazdinstva. Početna cena za hektar obadivog zemljišta je 24.027 dinara, za livade i pašnjake 4.805 dinara, a za neobradivo zemljište 2.877 dinara. Najtraženije parcele su oko nekadašnje kasarne, a njihova pojedinačna površina je od jednog do tri hektara i prvenstveno su za košenje.

- Formular za učešće na nadmetanju dostupan je na sajtu grada i u Uslužnom centru. Pravna lica treba da prilože izvod iz Privrednog registra i potvrdu o aktivnom statusu poljoprivrednog gazdinstva. Dokumentacija se dostavlja lično ili poštom, najkasnije do 8. aprila. Otvaranje ponuda je narednog dana. Zakupac postaje ponuđač najviše cene – navodi Dalibor Oličkov, šef Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi.

Obaveza zakupaca biće da u roku od pet dana uplate sredstva za zakup. Detaljnije informacije mogu se dobiti Uslužnom centru, u kancelariji 70 Gradske uprave, Oglasnoj tabli i na telefon: 0230 410-223.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku