REKONSTRUKCIJA "BRATSTVA" U PUNOM JEKU: Jedna od najvećih škola u Srbiji dobiće i zatvoreni bazen

N. Kočović

30. 03. 2021. u 15:22

RADOVI na rekonstrukciji Osnovne škole “Bratstvo” u Novom Pazaru, jedne od najvećih u Srbiji, u punom su jeku, a izgradnja bazena biće gotova do kraja maja, najavili su predstavnici lokalne samouprave i te obrazovne ustanove.

РЕКОНСТРУКЦИЈА БРАТСТВА У ПУНОМ ЈЕКУ: Једна од највећих школа у Србији добиће и затворени базен

Foto: Gradska uprava

Potpuna rekonstrukcija škole, koju pohađa blizu 2.000 učenika, vredna je pet miliona evra i obezbedila ih je Kancelarija za javna ulaganja Vlade Srbije.

Nakon promene stolarije, keramike i fasade na školi, pri kraju su i radovi na izgradnji zatvorenog bazena koji će od početka sledeće školske godine biti na raspolaganju učenicima.

Foto: Gradska uprava

 

- U toku su radovi na postavljanju podnog grejanja, izolaciji i postavljanju keramike, a radi se i na uređenju fiskulturne sale. Dobili smo šest novih učionica,  sada imamo dovoljno prostorija tako da će učenici nastavu pohađati u dve smene. U okviru sledeće faze predviđena je izgradnja još 10 učionica i amfiteatra – najavio je direktor škole Dejan Kulundžić.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac poručio je da će sada učenici i nastavnici dobiti izvanredne uslove za rad, kao i da će biti rešen dugogodišnji problem odvijanja nastave u tri smene.

On je najavio da će, u samoj blizini “Bratstva”, uskoro početi izgradnja novog vrtića koji će, preko Ministarstva prosvete, finansirati Svetska banka.

- Umesto šest učinioca, koliko ih ima u postojećem objektu, novi će imati 14 prostorija. To će biti značajno povećanje kapaciteta ustanove, ali i potpuno nove uslove za boravak najmlađih. Početak radova očekujemo do kraja ove godine, a njihova ukupna vrednost je preko milion evra – poručio je Biševac.

Zbog loše epidemiološke situacije i manjka prostorija deca iz tog vrtića biće smeštena i u prostorijama OŠ “Bratstvo”.

- Radi se o tri grupe dece predškolskog uzrasta, iz programa celodnevnog boravka. Želimo da rasteretimo objekat i omogućimo prijem još dece – rekla je direktorka Predškolske ustanove “Mladost” Sabina Hoćanin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024