EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Novozaraženih 25, ukupno hospitalizovano 22 pacijenta

M. B.

17. 03. 2021. u 13:33

JOŠ 25 osoba u Rudničko-takovskom zaraženo je korona virusom, prema današnjem zvaničnom izveštaju. Iz ovog kraja, trenutno su zbog te zaraze hospitalizovana ukupno 22 pacijenta, većinom u Opštoj bolnici u Gornjem Milanovcu.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Новозаражених 25, укупно хоспитализовано 22 пацијента

Foto: M.B.

Po dosadašnjoj računici Doma zdravlja u ovom gradu, ukupan broj obolelih od korona virusa u aktuelnom „piku“ epidemije iznosi ukupno 2.157, od kojih je izlečeno 948, a oni i njihovi kontakti oslobođeni su kućne izolacije.

Sve preostale kovid pozitivne osobe i njihovi kontakti su u kućnoj izolaciji, pod lekarskim nadzorom tog Doma.

- U Kovid ambulantama Doma zdravlja, juče je pregledano 180 osoba, urađena 74 antigenska testa, uzeto sedam nazofaringealnih briseva, dva lica su upućena na hospitalizaciju – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora te ustanove.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape.

U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni blaži trend smirivanja, zaražena su ukupno 2.157 lica, uz nažalost 91 smrtnu žrtvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)