BESPLATNA PARKING MESTA ZA OSOBE SA INVALIDITETOM: U Paraćinu je u toku obnova prava

Z. Rašić

02. 03. 2021. u 15:15

OSOBE sa invaliditetom mogu besplatno da koriste njima namenjena parking mesta, a iz Direkcije za izgradnju u Paraćinu su pozvali korisnike da u najkraćem roku podnesu zahteve.

БЕСПЛАТНА ПАРКИНГ МЕСТА ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ: У Параћину је у току обнова права

Foto: Z. Rašić

Na raspolaganju je sto besplatnih parking-kartica dobijenih od Udruženja parkirališta Srbije, što bi trebalo da bude dovoljno jer je prošle godine iskorišćeno 95. Zahtevi se podnose nadležnoj opštinskoj službi - Odseku za društvene delatnosti, nakon čega će biti urađena rešenja i izdate kartice.

U gradu na Crnici ukupno ima oko 750 mesta za parkiranje, od čega je 23 namenjeno ovoj kategoriji sugrađana. Iz Direkcije naglašavaju da će ubuduće kontrolisati ko se sve besplatno parkira na njima, a posebno bahate vozače koji bez osnova zauzimaju mesta namenjena osobama sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)