PROPUSTI PRI OBNOVI BAZENA NA SPENSU: Popravka o trošku izvođača radova

Z. Grumić

18. 02. 2021. u 17:58

SVE propuste nastale pri nedavno obavljenoj rekonstrukciji olimpijskog bazena u Sportskom i poslovnom centru „Vojvodina“ u Novom Sadu moraće da otkloni izvođač radova i to o svom trošku, u roku od tri do pet meseci, izjavio je gradonačelnik Miloš Vučević prilikom predstavljanja rezultata ekspertize koju je sačinila odgovarajuća komisija sastavljena od stručnjaka sa novosadskog Fakulteta tehničkih nauka (FTN).

ПРОПУСТИ ПРИ ОБНОВИ БАЗЕНА НА СПЕНСУ: Поправка о трошку извођача радова

Foto Pres služba grada

- Svi sporni radovi moraju da se ponove. Nema privremenih rešenja niti kompromisa – naglasio je Vučević na konferenciji za novinare na kojoj su detaljno izneti nalazi iz analize stanja bazena na popularnom „Spensu“ nakon rekonstrukcije i predloženo rešenje problema.

Gradonačelnik je napomenuo da je već izdat nalog izvođaču radova da u skladu sa tim predlogom komisije i novim projektom o sanaciji, koji će uraditi referentna naučna ustanova u roku od 30 dana, otkloni sve nedostatke, koje je utvrdio osmočlani stručni tim na čelu sa prof. dr Srđanom Kolakovićem, šefom Katedre za hidrotehniku i geodeziju FTN.

Izvođač radova je, prema Vučevićevim rečima, u pisanoj izjavi potvrdio da će bezuslovno prihvatiti sve obaveze i troškove.

Mišljenje komisije biće prosleđeno i Gradskom javnom pravobranilaštvu da utvrdi da li je potrebno pokrenuti pravne postupke protiv odgovornih za štetu nastalu prilikom izvođenja radova za koje je iz gradske kase izdvojeno oko milion evra, a nakon toga će gradonačelnik odlučiti i o političkoj odgovornosti onih koji su učestvovali u čitavom tom procesu.

Foto: D. Dozet

- Komisija je utvrdila da je šteta naneta nedovoljno odgovornim i nedovoljno stručnim radom i nema veze ni sa kakvim mističnim silama ili teorijama zavere – zaključio je gradonačelnik.

Profesor Kolaković je naveo da je detaljnim analizama i pregledima utvrđeno između ostalog da je oštećenje keramičkih pločica nastalo usled neadekvatno izvedene cementne košuljice, koja nije urađena primenom odgovarajuće tehnologije i da je primenjen beton neujednačenog i nepoznatog kvaliteta.

Zbog čupanja pločica oštećena je hidroizolacija a vizuelnim pregledom nisu uočena oštećenja bazenske ploče odnosno školjke. On je rekao da naprsline u podnoj ploči ispod bazena ne ukazuju na značajna sleganja koja su mogla biti uzrok problemima i dodao da komisija preporučuje da se ponovo urade celokupni slojevi unutrašnje obloge školjke kao i plaža bazena koja nije popucala ali treba da ima kvalitetniju izradu pločica.

BAZENI

GRAD će od naredne jeseni imati dva velika zatvorena bazena. - Zzatvorićemo balonima olimpijski bazen na Sajmištu i tamo će sportisti moći da treniraju a bazen na “Spensu“ će biti na raspolaganju građanstvu – objasnio je Vučević.

IZVOĐAČ

NA tenderu Gradske uprave za imovinu posao rekonstrukcije bazena dobio je konzorcijum u kojem su firme „Max Cor” (nosilac posla), „Bulevar Company” i “Dehidra 021”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!