MILIONI U OBNOVU STADIONA : Zahvaljujući sredstvima Pokrajine Zrenjanin će dobiti savremen sportski objekat

B. Grujić

18. 02. 2021. u 06:08

KROZ istoriju zrenjaninski stadion u Karađorđevom parku iznedrio je mnogobrojne velikane sporta.

МИЛИОНИ  У ОБНОВУ  СТАДИОНА : Захваљујући средствима Покрајине Зрењанин ће добити савремен спортски објекат

Foto Privatna arhiva

Zahvaljujući sredstvima Vojvodine, grad na Begeju dobiće moderan sportski objekat, na kojem će moći da se održavaju međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je juče gradonačelniku Zrenjanina Simi Salapuri ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 250 miliona dinara, za realizaciju druge faze sanacije i adaptacije stadiona.

Ova sredstva grad Zrenjanin dobio je na javnom konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, nakon što je prethodne godine projekat ostao na "čekanju", zbog epidemije virusa korona.

- Zahvaljujući dobijenim sredstvima, nastavljamo započetu rekonstrukciju stadiona i očekuju nas u toku ove godine radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona, postavljanju drugog nivoa rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, rekonstrukciji pristupnih saobraćajnica i proširenju parking-prostora - istakao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

ATLETSKA BORILIŠTA

Početkom februara 2019. počela je prva faza rekonstrukcije stadiona i trajala je do oktobra, a izgrađena je tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije. Vrednost investicije u prvoj fazi iznosila je 200 miliona, 120 miliona izdvojila je AP Vojvodina, a 80 miliona grad Zrenjanin.

Kako je istakao, ovom fazom biće zaokružena izgradnja jedinstvenog sportskog kompleksa, koji je najveći sportski objekat u gradu, a u koji decenijama ništa nije ulagano.

- Grad Zrenjanin, koji u 2021. godini ponosno nosi titulu Evropski grad sporta, realizacijom druge faze rekonstrukcije Gradskog stadiona, dobiće moderan i veoma funkcionalan sportski objekat, a nadam se da ćemo uskoro, kada sve bude gotovo, imati priliku da posmatramo neko veliko evropsko atletsko takmičenje - naglasio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, prilikom potpisivanja ugovora sa gradonačelnikom Zrenjanina.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta Pokrajina Vojvodina opredelila je ukupno 497 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna