PROGLAŠENI POBEDNICI "ZLATNE KACIGE": Među nagrađenima i aforističar Bojan LJubenović

S.BABOVIĆ

13. 02. 2021. u 16:24

DARKO Drljević,autor iz Crne Gore dobitnik je “Zlatne kacige” za najbolju karikaturu na 29. Međunarodnom festivalu humora i satire u Kruševcu. Đokica Milosavljević iz Novog Sela pobedio je u kategoriji pisane forme za priču “Arsini prozori”,a Milan Berić iz Banja Luke za pesmu “Protor”.

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ ЗЛАТНЕ КАЦИГЕ: Међу награђенима и афористичар Бојан Љубеновић

Foto: KCK

Bojan Ljubenović dobitnik je “Zlatne kacige” za aforizam “Na skupštinske prozore stavili smo rešetke.Da se poslanici navikavaju”.

Među nagrađenima je Milojko Stojković iz Smederevske Palanke koji je za priču “Prozorska osmatračnica”,dobio priznanje “Rade Brka”.

-”Zlatna kaciga” je najznačajniji brend Kulturnog centra Kruševac i jedan je od obeležja Kruševca u međunarodnom kontekstu-napominje Violeta Kaplarević,direktorka KCK.- Cilj Festivala je sve ove godine ostao nepromenjen:unapređenje i afirmacija humora i starije, kao i razvijanje kreativnosti među mladim autorima.

Čak 347 autora(291 karikaturista i 56 pisaca) iz 50 zemalja konkurisali su za neke od nagrada na Festivalu. Žiri je birao među 883 karikature,35 priča,43 pesme i 579 aforizama.

-Već afirmisani, stariji autori svoje radove slali su odgovarajući na temu “Prozor”,dok su autori do 18 godina imali zadatku temu “Muzika”.

I među “mlađima” je konkurencija bila izuzetna:140 karikature,16 stirpova,šest pesama i dve priče.

Anastazija Stambolović,gimnazijalka iz Čačka, trijumfovala je u kategoriji karikatura i strip, a Minja Đelkapić,takođe iz Čačka, pobednica je u kategoriji pisane forme.Svim dobitnicima nagrade će biti dodeljena na Međunarodni Dan šale,1.aprila.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani