SPOMENIK VELJOVIĆU I PRILAZ "MILOŠU": Privredni savet Gornjeg Milanovca podržao ideju predsednika opštine

V. ILIĆ

04. 02. 2021. u 09:22

ČLANOVI Privrednog saveta Gornjeg Milanovca su jednoglasno prihvatili inicijativu predsednika Opštine Dejana Kovačevića, pa će na kružnom toku u južnoj industrijskoj zoni biti postavljen spomenik nekadašnjem gradonačelniku Milojku Veljoviću.

СПОМЕНИК ВЕЉОВИЋУ И ПРИЛАЗ МИЛОШУ: Привредни савет Горњег Милановца подржао идеју председника општине

Foto OU u G. Milanovcu

Štaviše, i pristupna saobraćajnica će nositi ime ovog čoveka koji je, svi se slažu, najzaslužniji za privredni razvoj grada...

- Već smo rešili problem dela kanalizacione mreže u severnoj industrijskoj zoni, koji se pruža do firme "Spektar", a tokom četvrte sednice je važna tema bila i ekologija. Jer, namera nam je da Gornji Milanovac bude što čistiji grad. Ružu vetrova ne možemo da promenimo, zatvoreni smo između planine Rudnik i brđanske klisure, ali možemo da sprečimo zagađenje koje dolazi od grejanja. Opština je preduzela sve da narednu sezonu započne korišćenjem alternativnih izvora energije, poput biomase, a ideja je i da se udelom lokalne samouprave od 20 do 30 odsto troškova domaćinstva stimulišu za izbacivanje drveta kao izvora toplote - objašnjava predsednik opštinskog Privrednog saveta Dragoljub Vukadinović, najavljujući i to da će izgradnja toplovoda od nove kotlarnice do Železničke ulice, po modelu javno-privatnog partnerstva, započeti čim bude izabran izvođač radova.

POJAČANjA

TOKOM četvrte sednice, imenovana su i dva nova člana Privradnog saveta Gornjeg Milanovca - Radmila Trifunović, generalni i izvršni direktor za finansijske poslove kompanije "Metalac" Radmila Trifunović, te pomoćnik predsednika Opštine zadužen za infrastrukturu i saobraćaj Branko Martinović.

PLANOVI Detalj sa sednice opštinskog Privrednog saveta, Foto OU u G. Milanovcu

Tokom sednice je obelodanjeno i to da je projekat izgradnje zatvorenog bazena u završnoj fazi, da su pronađena rešenja za grejanje i hlađenje, a obezbeđen je i priključak na kotlarnicu u izgradnji. Krajem februara bi trebalo da bude gotova sva potrebna dokumentacija za realizaciju ovog projekta.

A, kada je u pitanju izgradnja pristupne saobraćajnice auto-putu "Miloš veliki", najveći deo posla je završen. Početkom građevinske sezone, u martu ili u aprilu, započeće rehabilitacija postojeće trase od Gornjeg Milanovca do Takova, a očekuje se i završetak projekta za pravac od "Tenka" do Srčanika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!