KRUŠEVLJANIN PRVI NA ZAPADNOJ MORAVI: Plivanje za časni krst u Trsteniku

S. Babović

19. 01. 2021. u 15:47

MLADIĆ Luka Momirović(22) pobednik je nadmetanja za Časni Bogojavljenski krst na Zapadnoj Moravi u Trsteniku.

КРУШЕВЉАНИН ПРВИ НА ЗАПАДНОЈ МОРАВИ: Пливање за часни крст у Трстенику

Foto: Opština Trstenik

Iako je reka bila ledena,bila mu je čast da se nadmeće sa još 28 takmičara u okviru tradicionalnog obeležavanja velikog hrišćanskog praznika, koje je u ovoj opštini prekinuto 1949, a obnovljeno pre sedam godina.

Predsednica opštine Milena Turk čestitala je svim sugrađanima i današnji praznik i sutrašnju slavu, ističući da se nada da će naredna godina doneti mnogo stabilniju zdravstvenu situaciju kako bi se praznik proslavio u većem broju i lepšoj organizaciji.

Liturgija i sečenje slavskog kolača odigrali su se na Gradskoj plaži, a slične ceremonije dešale su se i na više lokacija u Rasinskom okrugu.

Plivalo se u Varvarinu i u Brusu, a na prilagođene načine se usled epidemije virusa sekao kolač i u Kruševcu, gde nije bilo organizovanog nadmetanja za časni krst.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DODELJUJU I NAGRADU „ANDRIJA ČIKIĆ“: U Smederevu se održava takmičenje pijanista, jedno od priznanja posvećeno dečaku ubijenom u Ribnikaru