NIKAD MASOVNIJE: Plivanja za časni krst u Kikindi (FOTO)

R. Šegrt

19. 01. 2021. u 15:42

PLIVANjE za časni krst u Kikindi nikada nije bilo masovnije, ukupno 43 učesnika, među njima dve pripadnice nežnijeg pola ušlo je u vodu na dve lokacije, na Starom jezeru u gradu, i na jezeru u selu Novi Kozarci.

НИКАД МАСОВНИЈЕ: Пливања за часни крст у Кикинди (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Budući da je ova manifestacija otkazana u susednim gradovima, poput Zrenjanina, plivači su došli i iz drugih mesta, pa su Novim Kozarcima plivala dvojica lekara iz Čoke, a u Kikindi braća blizanci Jovan i Pregrad Mijatović ( 24) iz iz Banatskog Despotovca kod Zrenjanina. Jovan je nosilac kolektivne plakete “Večernjih novosti” za najplemenitiji podvig godine, jer je pre tri godine donirao kožu teško povređenim kolegama koji su dobili opekotine opasne po život na poslu, u požaru na naftnoj bušotini u Bradarcu kod Požarevca.

Prvi do krsta u Kikindi je doplivao Dušan Novaković (22) vozač boba, reprezentativac kojem je ovo treće učešće i druga pobeda.

- Ovo je izazov za svakog učesnika. Nosi posebne emocije i osećanja. Stići prvi do krsta jeste svojevrsna pobeda i daje mi nadu da će me sreća pratiti ove godine – rekao je skromno Novaković, pilot u bob reprezentaciji Srbije.

U Novim Kozarcima, u konkurenciji 13 veličanstvenih, najbolji plivač ponovo je bio Drago Marković (22). On kaže das u, s obzirom na okolnosti, ove godine pobednici svi koji su skupili hrabrosti i koji su učestvovali. Snagom vere i na osnovu fizičke pripremljenosti za časni krst je prvi put plivala i tridesetjedogodišnja Dizela Grbanušić iz Kikinde. Otkrila je da se nije pokajala što je skočila u hladnu vodu. Organizatori SPC i Ronilački klub “ Orka” nisu odustali od organizacije  plivanja za časni krst i preduzeli su mere zaštite od koronavirusa, pa je događaj pratio manji broj posetilaca nego ranije.

VATERPOLISTA SE PRIPREMA ?

Gradonačenik Kikinde Nikola Lukač, bio je na plivalištima u Kikindi i Novim Kozacima. On je aktivni vaterpolista, na gol je ponovo stao iako je u 47. godini.

- Usudio bih se da plivam za časni krst, ali nisam imao doovljno vremena da se pripremim – otkrio je Lukač, koji je jesenas uspešno prebrodio korona virus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)