OPŠTINA OSTAJE UZ DOBRE DOMAĆINE: U Medveđi isplaćena bespovratna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje

I. MITIĆ

20. 12. 2020. u 13:09

ZA nabavku nove mehanizacije, opreme, sadnog materijala i kvalitetnih grla stoke, sa ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje, iz budžeta Medveđe je bespovratna sredstva dobilo 176 gazdinstava, a ispunjeno je i 97 zahteva u okviru mere regresa za veštačko osemenjavanje junica.

ОПШТИНА ОСТАЈЕ УЗ ДОБРЕ ДОМАЋИНЕ: У Медвеђи исплаћена бесповратна средства за развој пољопривредне производње

Foto I. Mitić

U lokalnom budžetu je za ove namene planirano osam miliona, a pomoć je odobrena svima koji su priložili kompletnu dokumentaciju i ispunili uslove javnog konkursa.

Prioritet - putevi

- S OBZIROM na to da se veliki deo naše teritorije nalazi u brdsko-planinskom području, putevi moraju da budu prioritet.

Foto I. Mitić

Jednostavno, obavezni smo da odgovorimo potrebama naših građana, posebno kada je reč o konstantnom održavanju atarskih puteva - kaže Arsić (na slici) i dodaje da se trenutno radi na četiri prelaza od kamena, na kojima su obilne padavine napravile velika oštećenja.

Pritom, Opština je u okviru mere nazvane "Investicije u fizička sredstva" dobila oko 240 zahteva, dok su za veštačko osemenjavanje svi podnosioci ispunili uslove i ostvarili pravo na regres u ukupnom iznosu od gotovo 800.000 dinara. Tokom godine, podsetimo, sredstva je već dobilo stotinak domaćinstava, a preostalima se novac isplaćuje sukcesivno - po redosledu podnošenja prijava.

- I ove godine smo nastavili da podržavamo naše poljoprivredne proizvođače. Preostalo je da isplatimo još nešto više od tri miliona, a iako je zbog pandemije ukupan iznos ove vrste pomoći umanjen, uspeli da "pokrijemo" veći deo ukupnih investicija - ističe prvi čovek Medveđe Nebojša Arsić, naglašavajući da će se potpisivanje i dodela ugovora obavljati pojedinačno, takođe zbog aktuelne epidemiološke situacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)