POMOĆ ZA POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA: U Medveđi isplaćena bespovratna sredstva kao podrška poljoprivredi

I.Mitić

11. 12. 2020. u 15:29

ZA nabavku nove mehanizacije, opreme, sadnog materijala i kvalitetnih grla stoke, a sa ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje, iz budžeta Medveđe bespovratna sredstva dobilo je 176 gazdinstava, a ispunjeno je i 97 zahteva u okviru mere regresa za veštačko osemenjavanje krava junica.

ПОМОЋ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНА ГАЗДИНСТВА: У Медвеђи исплаћена бесповратна средства као подршка пољопривреди

Foto: I. Mitić

U lokalnom budžetu su za ove namene planirana sredstva u ukupnom iznosu od osam miliona dinara, a pomoć je odobrena svima koji su priložili kompletnu dokumentaciju i ispunili uslove javnog konkursa.

Lokalna samouprava je u okviru mere „investicije u fizička sredstva“ dobila oko 240 zahteva, dok su za veštačko osemenjavanje svi podnosioci ispunili neophodne uslove i ostvarili pravo na regres u ukupnom iznosu od skoro 800.000 dinara. Tokom godine sredstva je već dobilo oko stotinu domaćinstava, a ovih dana se sukcesivno isplaćuju i preostala gazdinstva i to po redosledu podnošenja prijava.

PUTEVI KAO PRIORITET

Arsić naglašava da će prioritet naredne godine imati putna infrastruktura.

- S obzirom na to da se veliki deo naše teritorije nalazi u brdsko-planinskom području putevi moraju da budu prioritet. Tu moramo odgovoriti potrebama naših građana posebno kada je reč o konstatnom održavanju atarskih puteva – kaže Arsić i dodaje da se trenutno radi na četiri prelaza od kamena na kojima su obilne padavine napravile velika oštećenja.

- I ove godine smo nastavili da podržavamo naše poljoprivredne proizvođače. Prestalo je da isplatimo još nešto više od tri miliona dinara. Zbog okolnosti oko epidemije virusa i uvođenja vanrednog stanja ukupan iznos sredstava je umanjen, ali smo ipak uspeli da pokrijemo veći deo ukupnih investicija – ističe Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Potpisivanje i dodela ugovora vršiće se pojedinačno što je uslovljeno trenutnom epidemiološkom situacijom. Arsić najavljuje da će ova praksa biti nastavljena i naredne godine uz ocenu da je planirani budžet „najrealniji mogući i da je doneo minimalna odricanja“ kao i u svim ostalim segmentima života.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)