U ŠABAČKOJ BOLNICI HOSPITALIZOVANO 158 PACIJENATA: Za dva dana još 227 pozitivnih na koronu

A.D.

05. 12. 2020. u 15:36

U ŠABAČKOJ bolnici hospitalizovano je 158 kovid pacijenata, a zabeležena su i tri smrtna slučaja

У ШАБАЧКОЈ БОЛНИЦИ ХОСПИТАЛИЗОВАНО 158 ПАЦИЈЕНАТА: За два дана још 227 позитивних на корону

Foto: A.D.

U petak je bilo 10 novih prijema i osam otpusta, dok se u respiratornoj jedinici nalazi devet pacijenata, od čega su tri intubirana. Hospitalizovano je i dvoje dece u crvenoj zoni pedijatrije.

- Tokom poslednja dva dana testirano je više od 600 osoba u Šapcu, od čega je 227 pozitivno. Imamo tri novoobolela učenika nižih razreda. Na snagu su stupile nove mere i za to vreme ćemo videti da li ćemo imati nekih rezultata – kaže epidemiolog dr Dragana Radojičić iz Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

- Od tri smtrna slučaja dva su bila u jedinici intenzivnog lečenja i jedan na odeljenju – navodi direktor šabačke bolnice dr Slobodan Popović. - Najmlađi preminuli je star 65 godina i primljen je sa srčanom dekompenzacijom, ali je bio kovid pozitivan. Najstariji od njih tri je imao 75 godina.

On kaže da je u Šapcu stanje nepovoljno jer je porastao i broj obolelih zdravstvenih radnika. Kolektiv bolnice pokušava da podigne kapicetete ustanove i od početka epidemije obezbeđeno je 100 novih kiseoničkih mesta i 90 protokomera za zid, 35 koncentratora 15 protokomera za boce...

- Sve to je neophodno za kiseoničku terapiju, a sada imamo 280 kiseoničkih mesta. Ulažemo maksimalne napore, pomažu nam i država, grad i privrednici, ali brojke su sve veće i moraju se i građani odgovorno ponašati. Jer, pitanje je gde je kraj našim posteljnim kapacitetima, kiseoničkim mestima i zdravstvenim radnicima koji mogu da zbrinu sve ove pacijente – naglasio je dr Popović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)