NA LEČENJU 50 PACIJENATA: Pogošava se epidemiloška situacija u somborskoj bolnici, obolelo i medicinsko osoblje

J. B.

24. 11. 2020. u 20:27

U OPŠTOJ bolnici „Dr Radivoj Simnović“ u Somboru osam odsto lekara, tehničara i drugog osoblja od 1.100 zaposlenih je PCR pozitivno.

НА ЛЕЧЕЊУ 50 ПАЦИЈЕНАТА: Погошава се епидемилошка ситуација у сомборској болници, оболело и медицинско особље

Foto: J. Bekić

Prema rečima dr Dragana Ristovića, v.d.direktora bolnice, zaposleni koji su bili pozitivni polako se vraćaju na posao pošto su PCR negativni.

U Domu zdravlja “Dr Đorđe Lazić“ je 20 medicinara i zaposlenih na drugim pozicijama inficirano korona virusom. Prema poslednjim podacima na bolničkom lečenju (Kovid odeljenje) nalazi se 50 pacijenata, i to 10 sa teškom kliničkom slikom, dok su dva pacijenta na mehaničkoj ventilaciji.

Zbog pogoršavanja situacije bolnica je obezbedila veći kapacitet kovid odeljenja za prijem novih pacijenata. Pored Odeljenja za plućne bolesti i zgrada Internog odeljenja koristi se u svrhu smeštanja pacijenata obolelih od kovida.

Kako je za „Novosti“ izjavila epidemiolog u ovdašnjem Zavodu za javno zdravlje dr Gordana Cvetić,u Zapadnobačkom okrugu je 859 inficiranih korona virusom.

Najviše zaraženih je u Somboru 420 pacijenata, u Kuli 241, u Odžacima 119, dok je u Apatinu 79 ljudi inficirano kovidom – 19.U samoizolaciji se nalazi oko 300 osoba.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAJAM CVEĆA I MEDA: Susret izlagača i posetilaca na trgu u Leskovcu