ZA „BIBLIOTEKARE U RAZMENI“ NEMA GRANICA: Virtuelno okupljanje zbog virusa korona

J.L.

17. 11. 2020. u 16:44

Pošto se zbog pandemije korona virusa otežano putuje, „Bibliotekari u razmeni" iz Srbije, Hrvatske i Mađarske okupili su se virtuelno.

ЗА „БИБЛИОТЕКАРЕ У РАЗМЕНИ“ НЕМА ГРАНИЦА: Виртуелно окупљање због вируса корона

Foto: N. Skenderija

I ove godine Gradska biblioteka u Subotici ugostila je bibliotekare iz Belog Manastira koji su virtuelno posetili škole u kojima se nastava odvija na hrvatskom jeziku, čime se nastavila dugogodišnja praksa da se bibliotekari međusobno posećuju i održavaju radionice u školama i vrtićima nacionalnih manjina u toj zemlji. Istovremeno subotički bibliotekari su se virtuelno družili s decom u Belom Manastiru koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku. Radionice su realizovane i u Mađarskoj.

-Kroz ovaj projekat održane su različite radionice tokom kojih su čitane priče, sastavljane priče uz pomoć "Pričosveta", gledane priče uz pomoć „Kamišibaja" i rađene vežbice u čitanju pesmica s učestalim glasovima č, ž, š i slično. Bilo je drugačije ali ništa manje zabavno i kvalitetno. Ipak, nadamo se da će naredne godine druženje biti uživo - kažu iz Gradske biblioteke Subotica.

Projekat "Bibliotekari u razmeni" zajednički realizuju Gradska biblioteka Beli Manastir i Centralna biblioteka Mađara u Republici Hrvatskoj sa partnerskim bibliotekama iz Subotice, Mohača, Baje i Kečkemeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!