ČUVANJE STARIH ZANATA U ŠKOLAMA: Još jedna radionica filcanja vune paraćinskog udruženja “Štit”

Z.R.

10. 11. 2020. u 19:39

U školi “Branko Krsmanović” u Rataru, kod Paraćina, članovi udruženja “Štit” iz tog grada danas su, za mališane, organizovali radionicu suvog filcanja vune, jednu u nizu radionica koje od septembra održavaju u seoskim školama.

ЧУВАЊЕ СТАРИХ ЗАНАТА У ШКОЛАМА: Још једна радионица филцања вуне параћинског удружења “Штит”

UG Štit

Učestvovali su učenici prvog i trećeg razreda sa učiteljicom Vesnom Milojković Milosavljević, kao i drugog i četvrtog razreda koje vodi Jelena Janković.

Kako ističe Tatjana Tubica u ime organizatora, inače predsednica “Štita”, mališani su sa velikim interesovanjem kreirali vunene slike sa različitim motivima, koje će biti sastavni deo buduće Božićne izložbe.

UG Štit

Radionice filcanja vune deo su projekta “Mladi su zakon-drugo poluvreme” koji ovo paraćinsko udruženje realizuje sredstvima budžeta opštine Paraćin, dobijenim na ovogodišnjem konkursu za programe od javnog interesa. U pitanju je nastavak prošle godine započetog projekta u školama u gradu, jer su, zbog velikog interesovanja đaka, organizatori odlučili da od ove nastavne godine obuke drže u seoskim školama.

Radionice se održavaju uz poštovanje svih antiepidemijskih mera, a iskazano zadovoljstvo dece potvrđuje da je filcanje vune njima vrlo zanimljivo kao stari zanat i oblik narodnog stvaralaštva. Pored Tubice, u ovim aktivnostima učestvuju koordinatorka projekta Marija Gašić i druge članice udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024