EPIDEMIJA U LESKOVCU: Sedam novih slučajeva

I. M.

10. 10. 2020. u 12:19

Od 42 osobe čiji su rezultati, u poslednja 24 časa, stigli u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) sedam ima pozitivan nalaz na prisustvo virusa korona. To je značajno povećanje u odnosu na ranije izveštaje koji su tek sporadično potvrđivali infekciju ovim virusom.

ЕПИДЕМИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Седам нових случајева

Foto I. Mitić

Korona je potvrđena kod četiri osobe sa teritorije Leskovca, dok je po jedan slučaj infekcije registrovan u Vlasotincu i Lebanu, kao i kod jednog stranog državljanina sa trenutnim boravakom na području Jablaničkog okruga. Radi se o četiri nezaposlene i dve zaposlene osobe i o jednom penzioneru.

ZZJZ u Leskovcu je saopštio da, iz laboratorije „Vatreno oko Niš“, trenutno čeka još 26 rezultata osoba uzorkovanih u ovoj ustanovi, leskovačkoj Opštoj bolnici i domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

Prethodne sedmice na ovom području testirana je 191 osoba, a infekcija opakim virusom potvrđena je, u četvrtak, kod samo jednog pacijenta iz Leskovca, dok su svi ostali nalazi bili negativni.

Lekari pozivaju građane da se pridržavaju svih epidemioloških mera. Podsećaju na obavezu nošenja zaštine maske, održavanja fizičke distance i higijene ruku. Međutim, na ulicama Leskovca primetno je da sve manji broj građana primenjuje ove mere što će, po oceni struke, uticati na dalje širenje virusa i rast broja obolelih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista