EPIDEMIJA VIRUSA KORONA U JABLANIČKOM OKRUGU: Još tri osobe pozitivne

I. M.

10. 09. 2020. u 10:06

IZ laboratorije „Vatreno oko Niš“ i iz niškog Instituta za javno zdravlje, u poslednja 24 časa, stigao je 71 rezultat uzorkovanih osoba od kojih tri imaju pozitivan nalaz, saopšteno je iz leskovačkog Zavoda za javno zdravlje(ZZJZ).

ЕПИДЕМИЈА ВИРУСА КОРОНА У ЈАБЛАНИЧКОМ ОКРУГУ: Још три особе позитивне

Foto: I. Mitić

 

Dve pozitivne osobe su sa područja opštine Vlasotince, a jedna iz Leskovca.

Trenutno se čeka na još 46 rezultata za osobe čiji su uzorci prethodnih dana uzeti u ovdašnjem ZZJZ, Opštoj bolnici i u domovima zdravlja Jablaničkog okruga.

Broj hospitalizovanih pacijenata u kovid bolnici, prema poslednjim informacijama, nije promenjen u odnosu na prethodno izveštavanje. Na lečenju je osam pacijenata, a u minulih sedam dana primljeno je šest novoobolelih, dok je otpušteno pet pacijenata.

Od početka epidemije u Jablaničkom okrugu ukupno je registrovano 1598 slučajeva zaraze. Najviše u Leskovcu - 1269, a potom u Vlasotincu - 167. U ovim lokalnim samoupravama se i dalje registruju sporadični slučajevi zaraze, dok je situacija u Lebanu, Medveđi, Bojniku i Crnoj Travi stabilna.

Epidemiolozi apeluju na građane da se ne opuštaju i da se pridržavaju dobro poznatih uputstava. Od njih se očekuje da nose zaštitne maske, da drže neophodnu fizičku distancu i da što češće dezinfikuju odnosno peru ruke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024