KOVID JOŠ MIRUJE U PARAĆINU: U bolnici na kovid-odeljenju svega tri pacijenta, niko nije na respiratoru

Z. RAŠIĆ

05. 10. 2020. u 19:55

NA lečenju u kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu nalaze se svega tri pacijenta, od kojih su dva pozitivna na koronavirus, dok se za trećeg očekuje rezultat testiranja.

КОВИД ЈОШ МИРУЈЕ У ПАРАЋИНУ: У болници на ковид-одељењу свега три пацијента, нико није на респиратору

Foto: Z. Rašić

To je najmanji broj pacijenata zbrinutih na tom odeljenju od početka epidemije. Njihova klinička slika svrstava se u lakšu, simptomi su blaži, niko nije na respiratoru ili na neinvazivnoj ventilaciji, tako da je epidemija korona virusa na teritoriji opštine Paraćin trenutno u fazi zatišja, rekao je direktor te bolnice, dr Saša Bacić.


U kovid-odeljenju u Paraćinu, inače Grudnom odeljenju, je na raspolaganju dvadeset postelja, a kad je talas zaraze bio u ekspanziji, raspoloživih mesta bilo je tri puta više jer je u kovid-sistemu bilo i Interno odeljenje.

Situacija je ohrabrujuća i u kovid-ambulanti Doma zdravlja. Tokom protekle sedmice, od 28. septembra zaključno sa 4. oktobrom, obavljeno je ukupno 113 pregleda, i to više kontrolnih nego prvih.

Urađen je 71 serološki test i uzeto 16 uzoraka briseva koji su poslati na PCR testiranje. Svi rezultati koji su u međuvremenu stigli su negativni na koronavirus.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna