ZATVORSKE MASKE IZ SRBIJE NA REVIJI U ITALIJI: Osuđenici iz KPZ u Sremskoj Mitrovici šiju zaštitnu opremu (FOTO)

V.C.S

05. 10. 2020. u 16:41

OSUĐENICI u Kazneno-popravnom zavodu u Sremskoj Mitrovici pojaviće se kao dizajneri na ovogodišnjoj Nedelji mode u Torinu, koja traje od 3. do 9. oktobra!

ЗАТВОРСКЕ МАСКЕ ИЗ СРБИЈЕ НА РЕВИЈИ У ИТАЛИЈИ: Осуђеници из КПЗ у Сремској Митровици шију заштитну опрему (ФОТО)

Foto: V.C.S.

Oni su sami kreirali i u svom zaštitnom pogonu sašili višekratne zaštitne maske. Predstavnici modne industrije iz celog sveta moćiće da vide 26 takvih maski, koje putuju na reviju.

Nedelja mode se, inače, organizuje bez prisustva publike zbog da bi se sprečilo širenje virusa korona, pa će revije biti dostupne onlajn.

Foto: V.C.S.

U krojačkom pogonu u KPZ u Sremskoj Mitrovici trenutno je radno angažovano 30 osuđenika, koji su prethodno prošli sertifikovanu obuku uz finansijsku podršku nemačke nevladine organizacije "Help". Obuka se organizuje poslednjih godinu i po, a nedavno je pokrenut i novi ciklus za još 10 osuđenika. Učenje krojačkog zanata pomoći će im da se zaposle po isteku kazne s obzirom da je reč o deficitarnom zanimanju.

Foto: V.C.S.

Osuđenici u zavodima u Sremskoj Mitrovici, Nišu, Zabeli i osuđenice u ženskom zatvoru u Požarevcu odmah na početku epidemije počeli su da šiju dnevno i do 6.000 zaštitnih maski za zaposlene i lica lišena slobode u svim zavodima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024