MILOČAJ U FINALU: Završene kvalifikacije seoskih igara u Vrnjačkoj banji

G. ĆIROVIĆ

24. 09. 2020. u 14:14

POMORAVSKO selo Miločaj je drugu godinu zaredom pobednik Seoskih sportskih igara održanih u Kraljevu, pa će narednog vikenda predstavljati grad na Ibru u republičkom finalu koje je zakazano u Vrnjačkoj Banji.

МИЛОЧАЈ У ФИНАЛУ: Завршене квалификације сеоских игара у Врњачкој бањи

Foto GU Kraljevo

Drugo mesto je zauzela Ribnica, ispred ovogodišnjih domaćina iz sela Vrba.

U organizaciji Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Kraljeva - pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta, te lokalne samouprave - nadmetalo se u čak deset disciplina: odbojci, šahu, malom fudbalu, nadvlačenju konopca, obaranju ruku, skoku udalj, bacanju kamena, savladavanju prirodnih prepreka na poligonu, nadvlačenju štapa i narodnom rvanju.

VLASE BRANI BOJE VRANjA

POBEDNIK polufinala ovogodišnjih Seoskih sportskih igara u Vranju je ekipa iz sela Vlase.  U svakom timu je bilo po 20 takmičara, među kojima i pet žena, a najbolji iz Vranja će nastupiti na finalnom takmičenju  od 25. do 27. septembra  u Vrnjačkoj Banji. Pobednik će dobiti rukometni stadion sa podlogom od tartana. D. R.

Osim predstavljanja kulture i tradicije područja na kojem se organizuje, cilj ove manifestacije su promocija sporta i turizma u ruralnim predelima, te podsticanje žitelja sela na bavljenje sportom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna