DAN OSLOBOĐENJA VRANJA U DRUGOM SVETSKOM RATU: Svečana sednica Skupštine povodom 7. septembra (FOTO)

J.S.

07. 09. 2020. u 10:27

U OKVIRU obeležavanja Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, danas je održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj je govorio dr Dejan Tričković, predsednik Skupštine.

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВРАЊА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Свечана седница Скупштине поводом 7. септембра (ФОТО)

Foto: J.S.

- Ovo je datum koji sve nas čini ponosnim, ali i koji nas obavezuje na odgovornost. Danas imamo čast da govorimo o našim precima koji su pobedili ideologiju fašizma. Divimo se njihovoj hrabrosti i spremnosti da se voljena otadžbina prkosno sačuva, čak i kada je to značilo da će je platiti svojim grobovim -  rekao je Tričković.

On je dodao da ne postoji dobar rat i loš mir i da je u Drugom svetskom ratu, na globalnom nivou, stradalo na desetine miliona ljudi.

- Lokalno rukovodstvo, svi mi koji učestvujemo u radu Skupštine Vranja, u poziciji smo da predlažemo, razmatramo i donosimo odluke za dobrobit svakog pojedinca i čitave društvene zajednice.

Svečanoj sednici predhodio je prijem rukovodstva grada predstavnika SUBNOR -a.

Foto: J.S.

Čestitajući praznik sugrađanima i prisutnima, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao da SUBNOR na dobar način brine o očuvanju spomenika i slobodarskog duha našeg naroda, napominjući da je saradnja izneđu Grada i Udruženja veoma dobra.

- Mi moramo da, kao i neki drugi narodi, insistiramo na kulturi sećanja i negujemo svest da su naši preci imali ogromne žrtve kako bi osigurali slobodu našeg naroda - rekao je gradonačelnik Milenković.

O aktivnostima Udruženja u proteklom periodu govorili su i Stojan Mladenović, predsednik Gradskog odbora i Miroljub Stojčić, predsednik Skupštine SUBNOR-a Srbije.

Na teritoriji Grada Vranja, samo iz perioda Drugog svetskog rata, više je od 100 spomenika, prema podacima SUBNOR-a.

U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja, biće položeni venci i cveće na Spomenik Revolucije. Od 11 sati biće nastavljen radni deo Skupštine grada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri