U Vranju održan Sajam zapošljavanja za Rome

J.S.

03. 09. 2020. u 23:58

U VRANjU je održan sajam zapošljavanja za Rome, kojim se završava projekat „Povećanje zapošljivosti mladih Roma i Romkinja kroz model poslovnih simulacija i unapređenje poslovnih veština”.

У Врању одржан Сајам запошљавања за Роме

Foto: J.S.

Zbog epidemiološke situacije, štandove je u centru grada  izložilo nekoliko firmi, a posetioci su bili u prilici da se upoznaju sa uslovima zapošljavanja i vrstom ponuđenih poslova.

- Izuzetno sam zadovoljan realizacijom ovog projekta, koji će omogućiti pripadnicima romske nacionalne manjine aktivnije učešće u lokalnoj zajednici. U okviru projekta, 120 mladih Roma u Vranju i Vranjskoj Banji završilo je obuke za različita zanimanja, čime su osposobljeni za obavljanje različitih poslova, a samim tim i povećana je mogućnost njihovog zapošljavanja.

Vrednost projekta je 62.000 evra, od čega su 52.000 iznos donatora, a učešće Grada 10.000 evra.

Projekat je finansirala EU uz podršku Stalne konferencije gradova i opština.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!