NAJBOLJA SITUACIJA U ADI I KANJIŽI, LOŠIJA U KIKINDI: U Severnobanatskom okrugu sve manje novoobolelih od kovida

R. Šegrt

20. 08. 2020. u 14:44

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Severnobanatskom okrugu poslednjih nedelju dana je poboljšana, jer je manje novoobolelih pacijenata, pa je manje i onih na bolničkom lečenju.

НАЈБОЉА СИТУАЦИЈА У АДИ И КАЊИЖИ, ЛОШИЈА У КИКИНДИ: У Севернобанатском округу све мање новооболелих од ковида

Foto: Rada Šegrt

Najbolje stanje je u Adi i Kanjiži, a najlošije u Kikindi, koja je i najveća, gde se svakog dana registruje bar jedna zaražena osoba. Ohrabrujuće je to što već dve nedelje među obolelima nema dece, saopštila je u četvrtak dr Tatjana Karać iz Zavoda za javno zdravlje.

Foto: Rada Šegrt

- Situacija u Kikindi se polako stabilizuje, ali oprez i dalje mora da bude na vioskom nivou, jer prelomni trenutak može da bude početak školske godine. Deca iz kolektiva mogu da prenesu inefkciju kući, pa se i dalje moramo pridržavati propisanih mera – objasnila je dr Karać.

Foto: Rada Šegrt

Na bolničkom lečenju trenutno su pacijenti starosti od 50 do 84 godine, većinom muškarci, i svi su u dobrom opštem stanju. Simptomi koje imaju oboleli isti su kao i na početku epidemije, pa se ne može govoriti da je virus oslabio.

- Predstoji nam sezona gripa i pozivam građanstvo da se vakcinišu protiv gripa u što većem broju, posebno rizične grupe: hronični bolesnici, zdravstveni i prosvetni radnici i oni koji rade u javnim preduzećima, da bi spečili moguću koinfekciju sa kovidom – poručila je Karać.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)