U KUĆERCIMA sklonim padu, bez pijaće vode i uz stalnu pretnju od glodara, zmija i insekata, živi preko 300 ljudi u nehigijenskom naselju Šumice.

Komentari (4)

Pero Srbin

21.08.2020. 09:46

Posla u Vojvodini ima na pretek, ali radnika NEMA, ali najlakse je kukati i uzimati socijalnu pomoc, naravno cast izuzecima, a skupljanje politickih poena na racun socijalnih slucajeva je sramno i bezobrazno ali kao sto je vise puta vidjeno politicari nemaju ni jedno ni drugo, ako mu oh je bilo zao sto nije odvojio svoju jednu mesecnu platu da im pomogne?

Čivijaš radio šabac

21.08.2020. 11:02

U tekstu je većina naovoda ustvari činjenično stanje, ALI, Nije navedeno da su svi do jednog bespravni objekti koje su romi sagradili kako ke ko gde stigao i hteo bez ikakvog reda ili obrazovanja ulica, sve kuće su nastambe roma koji su se doselili iz raznih mačvanskih sela, sagradili kućerke od velikom većinom takodje besplatno dostupnih materijala, upitno je da li iko plaća struju uopšte a kamoli komunalije, s tim da struju svi imaju a komunalne poslove je nemoguće i organizovati jer se na sred naselja baca sve i svašta ali i drži se veliki broj konja u samom centru grada. Srbija vapi za radnom snagom, ali kako mi reče jedan od stanovnika šumica citiram ,,može se živeti i od socijale, struju ne plaćam porez niti bilo šta, kad nestane odem u czsr i dobijem trenutnu pomoć" Treba rešiti problem šumica ali i sprečiti divljanje bespravne gradnje i naseljavanja po našem gradu.

Vladan

21.08.2020. 11:11

Nije to pitanje samo za sadašnju vlast u Šapcu. Lepo je žena rekla da živi tu od 1963 godine. Pa šta uradiše predhodne vlasti pogotovo sps koji je dugo bio na čelu šapca.