POSLE 28 DANA PAUZE: FIK u Šapcu održao prvu sednicu

A.DELIĆ

07. 08. 2020. u 18:22

GRADSKA izborna komisija u Šapcu zasedana je u petak, posle pauze od 28 dana, kako bi donela rešenje o određivanju biračkih mesta za ponovljene izbore za odbornike u skupštini grada.

ПОСЛЕ 28 ДАНА ПАУЗЕ: ФИК у Шапцу одржао прву седницу

Foto: V. Mitrić

Jedina promena dogodila se u Majuru, gde se izbori ponavljaju na dva od četiri birališta, međutim, ta dva se sada nalaze u zgradi škole.

Inače, majursko biralište, koje je preseljeno u školu prethodno se nalazilo u seoskoj ambilanti, pa je procenjeno da je epidemiološka situacija takva da u tom prostoru ne bi trebalo da se održi glasanje. Reagovao je GO SNS koji najoštrije protestuje zbog, kako kaže, još jednog neodgovornog poteza GIK.

"Smatramo da je ovo još jedan u nizu katastrofalnih poteza Nebojše Zelenovića, koji upravlja radom GIK, jer sastavljanjem dva biračka mesta direktno ugrožava zdravlje građana, rizikujući veću gužvu", kaže se u saopštenju i dodaje da su građani mogli glasati na drugoj bezbednijoj lokaciji.

Da podsetimo, Šabac je jedini grad u Srbiji gde lokalni izbori još nisu završeni. SNS je na junskim izborima osvojio 12.000 glasova više od vladajuće ZZS, koju predvodi Nebojša Zelenović, ali su ovi zbog navodnih neregularnosti, zatražili ponavljanje glasanja na svih 100 birališta.

Upravni sud Srbije doneo je odluku o ponavljanju izbora na samo 27 biračkih mesta, međutim, usledio je čitav niz žalbi i prigovora, što je odugovlačilo proces. Kao komandant lokalnog kriznog štaba, Zelenović je uveo vanrednu situaciju, a GIK donela odluku da izbori budu održani 7 dana nakon njenog ukidanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!