OČEKUJE SE BOLjA SITUACIJA NAREDNIH DANA: U Pazaru i Tutinu stanje pod kontrolom

Novosti online

sreda, 22. 07. 2020. u 20:47

ОЧЕКУЈЕ СЕ БОЉА СИТУАЦИЈА НАРЕДНИХ ДАНА: У Пазару и Тутину стање под контролом

Foto G. Šljivić

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić poručio je večeras da veruje da će narednih dana epidemiološka situacija u Srbiji biti bolja i da će početi da se smanjuje broj zaraženih korona virusom.

- Verujem da ćemo narednih dana krenuti sa smanjenjem broja zaraženih. U prethodnih pet, šest dana nismo imali događaje koji bi mogli da povećaju broj zaraženih, posebno ne u Beogradu i Novom Sadu, kao najproblematičnijim mestima - rekao je Vučić za RTS.

Dodao je da se epidemiološka situacija smirila i u Novom Pazaru i Tutinu.

- Mislim da će polako, možda za još jedan dan, krenuti smanjivanje. To su jasne zakonomernosti, nema tu slučajnosti ili da je neko baba Vanga - imate događaje koji do nečega mogu da dovedu ili nemate takve događaje. Kad ih nema situacija će biti bolja - rekao je Vučić.

Dodao je da će Srbija svakako da obavlja još više testiranja.

Komentarišući poziv austrijskog kancelara Sebastijana Kurca građanima te zemlje da ne putuju na Zapadni Balkan, Vučić je rekao da on lično govori građanima Srbije da ne putuju ni u jednu drugu zemlju, a posebno ne u zemlje koje ne testiraju mnogo.

- Nemojte da putujete u zemlje koje ne testiraju, prvo to proveriti - rekao je Vučić i naveo da države koje malo testiraju verovatno imaju mnogo više zaraženih nego, primera radi, Srbija, koja mnogo testira.

Vučić kaže da je svaki život koji je izgubljen užas i tragedija za porodicu i da tim ljudima ništa ne može da vrati najmilije, ali kaže da je na državi da obezbedi najbolje uslove, bolnice, najviše transportnih respiratora, stabilnih respiratora, kao i redovne plate i penzije medicinskim sestrama i lekarima, kojima su već uvećane plate u aprilu, ali i pre toga.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (19)

Veljko

22.07.2020. 21:23

Recept za suzbijanje širenja virusa je prost, maske, distanca, izbegavanje okupljanja. Vrlo je prost, ali teško ostvariv jer uvek ima onih koji to krše. Ipak, sad smo se doveli u red i rezultati će biti vidljivi brzo.

Ana

23.07.2020. 10:22

konacno da se malo stisava situacija sa koronom u Pazaru i Tutinu, gde je bilo bas veliko zariste, malo su se i ljudi uozbiljili i shvatili situaciju da je alarmantna i da nije ni malo naivna

Rade

23.07.2020. 11:28

U celoj Srbiji se polako smiruje sirenje korona virusa, i sada je na nama gradjanima da ocuvamo takvo stanje i da se pridrzavamo propisanih mera, kako bi se ovaj virus maksimalno suzbio.