IZ KUPATILA SE OSETIO BENZIN: Nadležne službe još nisu utvrdile uzrok neprijatnog mirisa u Veterniku

Lj.P. /Z.G.

13. 04. 2024. u 06:30

STANOVNICI dela Veternika, u stambenom kompleksu u Ulici Dragoslava Srejovića, neprijatan miris, nalik benzinu ili razređivaču, najpre su osetili u svojim kupatilima. Pojedini stanari ove ulice kažu da se to nešto osetilo još u nedelju uveče, a neki pominju utorak kasno noću.

ИЗ КУПАТИЛА СЕ ОСЕТИО БЕНЗИН: Надлежне службе још нису утврдиле узрок непријатног мириса у Ветернику

FOTO: Z. GRUMIĆ

Nadležne službe su obaveštene i od tada se radi na utvrđivanju uzroka širenja neprijatnog mirisa, zbog kojih su stanovnici ovog dela Veternika evakuisani i smešteni u obližnji hotel, a istragu o ovom slučaju, prema saznanjima "Novosti" vode Osnovno javno tužilaštvo u Novom Sadu i policija.

Stanarka Ulice Dragoslava Srejovića 91 kaže da je u odnosu na nedelju uveče, kada je prvi put osetila neprijatan miris u kupatilu, sada znatno manje, ali i da su u stanu stalno otvoreni prozori, kao i ulaz u zgradu.

- Nisam napustila stan, jer je podnošljivo - kaže ova stanarka. - I komšije se žale da se i kod njih oseća, a razlog nam i dalje nije poznat.

Muškarac iz zgrade prekoputa, takođe dodaje da je neprijatan miris u stanu dolazio iz oba kupatila i da se odatle širio u ostatak stana.

Gas pušten uz kontrolu

IZ DP "Novi Sad - gas" kažu da je uz odobrenje nadležnog tužilaštva pušten prirodni gas, koji je bio isključen u utorak u toku noći, uz konstantnu kontrolu. Ovaj energent bio je isključen u Veterniku, Veterničkoj rampi, delu Telepa i delu Futoga zbog problema sa mirisom iz kanalizacije koji se osećao u tom delu grada.

- Uključio sam ventilator i posle nekoliko sati je koncentracija neprijatnog mirisa bila manja, ali iz opreznosti, sin i supruga ne spavaju u stanu - kaže nam ovaj čovek. - Osetio se miris nalik razređivaču ili nafti i tome slično. Nikada ranije se to nije dešavalo.

Iz JKP "Vodovod i kanalizacija" uzorkovali su vodu u utorak veče, a analiza je pokazala da je voda ispravna i da nema abnormalnosti. Prema dosadašnjim analizama i informacijama, ne postoji prisustvo prirodnog gasa iz sistema DP "Novi Sad - Gas" u kanalizacionom sistemu.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić dao je nalog svim relevantnim gradskim službama i resornim upravama da u punom kapacitetu angažuju sve resurse kako bi se što pre došlo do činjenica i adekvatno reagovalo na incident u vezi sa širenjem neprijatnog mirisa u prigradskom naselju Veternik, u Ulici Dragoslava Srejovića.

Trenutno se rade hemijske analize kanalizacionog sadržaja, i rezultati se očekuju u najkraćem mogućem roku, i u zavisnosti od toga šta budu pokazali, usmeriće se aktivnosti na sanaciji nastalog problema.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Novak Đoković doneo odluku pred Rolan Garos koju niko nije očekivao