MANIFESTACIJA NA NOVOSADSKOM TRGU SLOBODE Vežbanje pod „Kišobranom za sve“

Z. G.

05. 04. 2024. u 13:10

ULIČNA akcija "Vežbaj sa mnom, pod kišobranom za sve", kao deo tradicionalne manifestacije Dani autizma, koju je 20. put organizovala škola za osnovno i srednje obrazovanje "Milan Petrović", održana je na novosadskom Trgu slobode.

МАНИФЕСТАЦИЈА НА НОВОСАДСКОМ ТРГУ СЛОБОДЕ Вежбање под „Кишобраном за све“

Z. Grumić

- Veoma je važno da celokupna zajednica razume probleme osoba sa autizmom i da im pomognemo koliko god to možemo. Ovom manifestacijom želimo da podstaknemo Novosađane da se što više uključe u aktivnosti podrške toj kategoriji stanovništva - istakao je gradonačelnik Milan Đurić.

Napomenuvši da je u budžetu lokalne samouprave za razne programe socijalne zaštite opredeljeno više od 80 miliona dinara, te da su planirana dodatna sredstva za realizovanje posebnih programskih sadržaja ŠOSO "Milan Petrović" - poput dnevnog boravka, prevoza dece, obezbeđivanja personalnih asistenata... - prvi čovek Novog Sada poručio da će podrška biti nastavljena, najavivši za dogodine još veće iznose davanja.

A, tokom vežbanja pod "kišobranom za sve", učesnici su prikazali inkluzivne sportske i muzičke aktivnosti, a video-zapis biće distribuiran svim novosadskim školama, uz propratni tekst o Svetskom danu osoba sa autizmom.

U okviru akcije na Trgu slobode priređena je i izložba radova korisnika Dnevnog boravka za osobe sa autizmom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)