POLOŽENI VENCI U DVORIŠTU PORODIČNE KUĆE: U Požarevcu obeleženo 18 godina od smrti Miloševića

D. N.

11. 03. 2024. u 10:49

U POŽAREVCU je danas obeležena osamnaesta godišnjica smrti nekadašnjeg predsednika SR Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića (1941-2006), u dvorištu njegove porodične kuće u Nemanjinoj 41.

ПОЛОЖЕНИ ВЕНЦИ У ДВОРИШТУ ПОРОДИЧНЕ КУЋЕ: У Пожаревцу обележено 18 година од смрти Милошевића

D.N.

Vence su položili članovi Glavnog odbora SPS-a, koje je predvodio narodni poslanik Marko Milošević, unuk Slobodana Miloševića, članovi Gradskog i Okružnog odbora SPS-a, Udruženje „Sloboda“ i građani.

-Zahvalan sam svima koji su došli da odaju počast mom dedi. On je bio simbol beskompromisnog patriotizma i meni je čast da krenem njegovim stopama. Dok postoji uspomena na njega, on neće prestajati da postoji – rekao je Marko Milošević.

Slobodan Milošević preminuo je 11. marta 2006. godine, a nedelju dana kasnije sahranjen je pod lipom u dvorištu porodične kuće u Požarevcu, podignute na imanju roditelja njegove supruge. Od 2019. godine, pored njega počiva i supruga Mira Marković, koja je te godine, 14. aprila, preminula u Moskvi. Miloševićev sin Marko, koji je 2000. godine otišao u Rusiju, i ćerka Marija, koja živi u Crnoj Gori, i ove godine nisu prisustvovali godišnjici, ali je u njihovo ime na grob položen venac sa posvetom.

Milošević je izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, 28. juna 2001. godine, a u njegovom pritvoru umro je 11. marta 2006. godine. Sudski proces, koji se vodio na osnovu optužnica za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i BiH, počeo je 12. februara 2002, a okončan nakon Miloševićeve smrti, 14. marta 2006. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)