SRCE - ZAVIČAJ SVIH REČI: Održana veoma posećena promocija knjige Vesne Ristović iz Kraljeva

G. ĆIROVIĆ

21. 02. 2024. u 11:11

U GALERIJI Kulturnog centra „Ribnica“ održana je vema posećena promocija nove zbirke pesama Vesne Ristović „Putevi vode“, pesnikinje iz Kraljeva, koju je prošle godine objavilo ovdašnje Udruženje „Fenomena“.

СРЦЕ - ЗАВИЧАЈ СВИХ РЕЧИ: Одржана веома посећена промоција књиге Весне Ристовић из Краљева

KC Ribnica

Uz učešće učenika drugog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, koleginica i kolega koji su došli da podrže svoju učiteljicu i koleginicu, Vesna Ristović je pričala o svojim impresijama sa putovanja po Evropi na osnovu kojih su nastale pesme iz ove zbirke, dok je o njenoj poeziji govorio Miloje Radović, poznati pesnik iz Kraljeva.

KC Ribnica

 

- Dobro odabranim naslovom pesnikinja, nevidljivo na prvo čitanje, objedinjuje raznovrsnu tematiku svojih ranijih knjiga i, ako bismo sada mogli da ih objedinimo jednom zbirnom rečenicom, onda bi ona glasila: u potrazi za sopstvom, napokon, posle mnogo lutanja i traganja, posle mnogo posrtanja i padanja, Vesna Ristović otkriva da je srce zavičaj svih reči izgovorenih ili zapisanih bilo kada, bilo gde i bilo o čemu. I, tu poruku prenosi, iz stiha u stih, svojim sadašnjim i budućim čitaocima. Jer, šta je poezija ako ne izvire iz srca i ako ne uvire u srce – rekao je Radović.

KC Ribnica

Pesnikinja Vesna Ristović sa đacima

Po profsiji učiteljica, a po ubeđenju aktivistkinja na neformalnom obrazovanju za ljudska prava, Vesna Ristović je pre knjige „Putevi vode“ objavila četiri zbirke poezije - „Lek trave očajnice“, „Lasta u sobi bez proleća“, „Snovi od čipke“ i „Tišina“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)