SVEČANO OBELEŽEN DAN GRADA NOVOG SADA: Paraolimpijki Borislavi Perić Ranković uručena Februarska nagrada (FOTO)

Z. GRUMIĆ

01. 02. 2024. u 19:12

NA Svečanoj akademiji priređenoj u Srpskom narodnom pozorištu (SNP) povodom Dana Grada Novog Sada 1. februara, gradonačelnik Milan Đurić uručio je Februarsku nagradu stonoteniserki Borislavi Perić Ranković, paraolimpijki koja je našoj zemlji donela pregršt odličja sa četiri učešća na paraolimpijskim igrama kao i sa mnogih drugih takmičenja.

СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ГРАДА НОВОГ САДА: Параолимпијки Борислави Перић Ранковић уручена Фебруарска награда (ФОТО)

Andraš Otoš

Pre nego što je na Velikoj sceni SNP-a predao bronzanu „Novosadsku golubicu“ proslavljenoj sportistkinji u kolicima, gradonačelnik je u obraćanju mnogobrojnim zvanicama i gostima istakao da je dobitnica najvećeg gradskog priznanja za minulu godinu junakinja Novog Sada i Srbije, kojom se grad ponosi.

- Borislava je dama i šampionka neverovatne energije. Najbolja stonoteniserka sa invaliditetom na svetu, koja u svojoj bogatoj kolekciji ima na desetine odličja sa svih najznačajnijih svetskih takmičenja. Malo je reći da smo ponosni na svaki njen uspeh i na uspeh njenog tima – rekao je Đurić i još jednom zahvalio velikoj sportistkinji što nižući uspehe pronosi ime Novog Sada po svim meridijanima.

Gradonačelnik je podsetio na najznačajnije detalje iz 276 godina duge istorije Novog Sada i najavio da će naš grad nastaviti da se razvija i da ostvaruje značajne infrastrukturne projekte i druge planove.

Dobitnica nagrade je naglasila da je u Novom Sadu i Novosađanima uvek imala veliku podršku i pomoć, od aktuelnog gradonačelnika i njegovog prethodnika Miloša Vučevića i, kako je dodala, svih onih koji su bili tu pre njih i pritekli u pomoć njoj i njenim kolegama i koleginicama.

- Oni su nam davali vetar u leđa, verovali u sve što radimo i bezrezervno nam pružali podršku. Moje srce je prepuno emocija koje se ne mogu opisati – poručila je Borislava i dodala da je ponosna na to što je među onima kojima je pripalo ovo visoko priznanje.

Uoči Svečane akademije gradonačelnik Đurić je, zajedno sa predsednicom Skupštine grada Jelenom Marinković Radomirović, u Gradskoj kući ugostio delegacije pobratimskih i prijateljskih gradova Novog Sada iz nekoliko zemalja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024