AKADEMIK OCENJUJE NAJBOLJU ŠVARGLU U SRBIJI: U Lokvama se 9. i 10. februara održava tradicionalna „Švarglijada“

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

26. 01. 2024. u 09:15

SELO Lokve, u južnobanatskoj opštini Alibunar, uveliko se priprema za organizaciju 17. manifestacije „Švarglijada 2024“.

АКАДЕМИК ОЦЕЊУЈЕ НАЈБОЉУ ШВАРГЛУ У СРБИЈИ: У Локвама се 9. и 10. фебруара одржава традиционална „Шварглијада“

Foto: MZ Lokve

Najbolji lokalni majstori, kao i učesnici sa strane, okupiće se u Domu kulture 9. i 10. februara, a o najboljim švarglama u Srbiji odlučivaće stručna komisija, na čijem će čelu biti akademik prof. Cvijan Mekić sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu.

Njegovo učešće daje još veći značaj ovoj tradicionalnoj manifestaciji, naročito ako se ima u vidu da je prof. Mekić i predsednik komisije na najvećem regionalnom gastronomskom sajmu „Etno hrana i piće“.

Organizatori su predvideli da prvi dan, 9. februar, bude rezervisan za lokvanske gurmane, koji će se družiti u dvorištu Doma kulture.

Glavni program biće upriličen drugog dana manifestacije, u velikoj sali. Očekuje se dolazak velikog broja izlagača, ne samo švargli i mesnih prerađevina, nego i drugih domaćih proizvoda. Kotizacija se ne plaća.

Novina je to što će se po prvi put svi proizvođači švargle takmičiti zajedno, u istoj kategoriji. Nije neophodno da se ona kuva na licu mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)