BOGOJAVLJENJE U OPŠTINI KLADOVO: Prvi do krsta Milan Tomić i Andrija Janjić

S. M. J.

19. 01. 2024. u 15:31

PLIVANjE za Časni krst, duže od dve decenije organizuje se u Kladovu, a prvi put i u Brzoj Palanci, jednoj od najvećih sela u ovoj podunavskoj opštini.

БОГОЈАВЉЕЊЕ У ОПШТИНИ КЛАДОВО: Први до крста Милан Томић и Андрија Јањић

Foto: M.Ružojević

Na Bogojavljenskom plivanju u Kladovu učestvovalo je  27 plivača, što je do sada, a manifestacija se organizuje već 23 godine, najveći broj učesnika.

Do Časnog krsta je prvi stigao Milan Tomić (26), student iz Novog Sipa. Drugi je Mladen Bonderović, a treći Nikola Stojanović. Njima je Saša Nikolić, predsednik opštine Kladovo uručio vaučere u iznosu od 15.000, 10.000 i  5.000 dinara. Pobednik je osvojio i zlatni krst i ikonu.

I jedinoj ženi učesnici, Svetlani Vuković, koja redovno učestvuje na ovoj manifestaciji uručena je novčana nagrada u visini od 10.000 dinara.

Prvi put se za Časni krst plivalo i u Brzoj Palanci, selu koje, pored Kladova, ima i uređenu plažu, ali i bogatu kulturno-istorijsku prošlost.

Pozivu jereja Dušana Mićićelovića odazvalo se 10 plivača iz Brze Palanke, ali i obližnjeg Negotina, Prahova i čak iz Pirota. Do Časnog krsta je prvi doplivao Andrija Janjić (22) iz Brze Palanke. Drugi je Ivica Đorđević iz Radujevca kod Negotina, treći je Nikola Stamenković iz Brze Palanke.

Aleksandar Petrović iz ovog naselja je najmlađi učesnik i četvrtoplasirani, a Prahovljanin Boris Varzanović osvojio je peto mesto. Najstariji učesnik je pedesettrogodišnji Mitanče Dragomirović iz Brze Palanke.

Prvoplasirani je nagrađen zlatnim krstom, novčanom nagradom u visini od 200 evra, a svi učesnici su dobili medalje.

Plivanje za Bogojavljenski krst je u ovom selu propratio i veliki broj meštana koji su izrazili želju da se ova manifestacija nastavi i narednih godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)