URUČENO 260 UGOVORA O SUBVENCIJAMA: Podrška Novosađanima u energetskoj sanaciji porodičnih kuća i stanova

Z. GRUMIĆ

13. 12. 2023. u 14:35

MINISTARKA rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović i gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić uručili su danas 260 ugovora građanima koji su dobili subvencije države za unapređenje energetske efikasnosti svojih porodičnih kuća ili stanova.

УРУЧЕНО 260 УГОВОРА О СУБВЕНЦИЈАМА: Подршка Новосађанима у енергетској санацији породичних кућа и станова

Z. grumić

Novi Sad je jedna od 131 lokalne samouprave u Srbiji u kojima se sprovodi program mera podrške države po kojem će u naredne četiri godine biti raspodeljeno čak 50 miliona evra, što je dva ipo puta veći iznos nego prethodnih godina za tu namenu, istakla je Đedović Handanović pozdravljajući korisnike subvencija, na skupu u Master centru Novosadskog sajma.

- Želimo da kroz ove mere, odnosno subvencijama za troškove zamene stolarije, postavljanja izolacije, ugradnje kotlova i solarnih panela pomognemo da vaši domovi postanu udobniji i komforniji a da istovremeno, manjom potrošnjom energije umanjite i vaše račune – poručila je ona grrađanima i napomenula da bi tim programom jačanja energetske efikasnosti trebalo da bude obuhvaćeno 50.000 domaćinstava širom Srbije.

Ministarka je napomenula da javni poziv za poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava još traje i pozvala Novosađane da iskoriste tu povoljnu mogućnost i podnesu prijave.

Podsetila je i na to da, radi stabilizovanja i jačanja našeg energetskog sektora,na preporuku Vlade Srbije EPS daje popuste od pet do 40 procenata za racionalno korišćenje električne energije i dodala da je maksimalni iznos popusta u oktobru ostvarila trećina domaćinstava u republici.

Gradonačelnik Đurić je izrazio zadovoljstvo velikim odzovom Novosađana na konkursu za poboljšanje energetske efikasnosti domaćinstava i napomenuo da je ove godine za realizovanje devet mera, iz gradskog budžeta i uz pomoć države, izdvojeno ukupno 37,5 miliona dinara.

On je naveo da je prethodnih godina u Novom Sadu zaključeno 56 ugovora o tim subvencijama za ugradnju solarnih panela, 369 za zamenu stolarije i 12 za ugradnju kotlova na gas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)