OBOREN REKORD PO BROJU UČESNIKA: Međunarodna izložba fotografija „Pravoslavlje na internetu“ u Beočinu

S. BAJIĆ

15. 11. 2023. u 15:49

NA ovogodišnjoj, 18. po redu izložbi fotografija „Pravoslavlje na internetu“, na kojoj je u Domu kulture u Beočinu predstavljeno 75 radova autora iz Rusije, Australije, Severne Makedonije, BiH, Poljske, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i 36 mesta iz Srbije, pobedio je Dimče Korunoski iz Ohrida, za fotografiju „Bog se javi“.

ОБОРЕН РЕКОРД ПО БРОЈУ УЧЕСНИКА: Међународна изложба фотографија „Православље на интернету“ у Беочину

Dimče Korunoski

Tako je odlučio žiri Foto-saveza Srbije, Hadži Miodrag Miladinović, Željko Đurić i Vojislav Luković, u organizaciji Društva ljubitelja fotografije, filmskih i video-ostvarenja „Beofoto“, koji je drugu nagradu dodelio Slobodanu Čaviću iz Šimanovaca, a treću Jeleni Pavlović iz Kragujevca.

Na manifestaciju pod pokroviteljstvom opštine Beočin pristiglo je ove godine 526 fotografija od 126 autora, što je dosadašnji rekord po broju učesnika. Za najbolju kolekciju fotografija proglašena je kolekcija autora Milorada Milićevića iz Leskovca. Druga nagrada pripala je Vladimiru Điniću iz Šapca dok je treću nagradu osvojila Vesna Mijailović iz Požege.

Posebne pohvale žirija dobili su Sanja Đorđević iz Kosovske Mitrovice, Ana Batrićević iz Beograda, Ilija Dimitrijević iz Užica, Olga Mendosa iz Rusije, Jelica Milentijević iz Beograda i Borislav Blagojević sa Novog Beograda.

Po rečima Biljane Janković, predsednice opštine, projekat organizatora manifestacije koja obeležava punoletstvo, na jedinstven način predstavlja Beočin u međunarodnim razmerama i okuplja veliki broj autora iz svih krajeva sveta oko ideje promovisanja pravoslavlja na internetu.

- Tema pravoslavlja je za sve nas veoma značajna a prezentovanje vrednosti našeg duhovnog nasleđa, običaja i života koji danas živi Pravoslavna crkva je poduhvat vredan svake pohvale i pažnje. Opština Beočin će nastaviti da prati i podržava rad „Beofoto“ društva kojima želim još mnogo uspešnih foto-susreta i okupljanja kod nas. Sigurna sam da će publika uživati u velikom izboru fotografija koje su obuhvaćene na izložbi - rekla je Jankovićeva.


 


 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu