ULAGANJE IZ JAPANA: Značajna donacija za zdravstvo u Negotinu (Foto)

S. M. JOVANOVIĆ

07. 11. 2023. u 17:10

VLADA Japana izdvojila je 59.024 evra za unapređenje zdravstvenog sistema u Negotinu.

УЛАГАЊЕ ИЗ ЈАПАНА: Значајна донација за здравство у Неготину (Фото)

foto: S.M.Jovanović

Zdravstveni centar u Negotinu sada je opremljen medicinskom opremom, vrednom 59.024 evra, uključujući ultrazvučni aparat za Službu radiologije, šestokanalni EKG aparat za Službu hitne medicinske pomoći, inkubator za porodilište i aspirator za Odeljenje hirurgije.

-Smatramo da je smanjenje ekonomske razlike između većih gradova i drugih delova zemlje od velikog značaja za razvoj Srbije. Vlada Japana će i dalje pružati podršku Srbiji u izgradnji snažnog zdravstvenog sistema i nastaviće da pruža pomoć na lokalnom nivou za dobrobit svih građana Srbije – rekao je Vataru Jokohama, prvi sekretar ambasade Japana.

Donirana oprema već je u upotrebi u Zdravstvenom centru, a odeljenja u kojima je instalirana obišla je danas delegacija ambasade Japana i Ministarstva zdravlja.

-Ova oprema nam mnogo znači, što kao radiolog mogu da potvrdim i lično. Nama ultrazvučni aparat ovakvog kvaliteta i te kako olakšava rad, s obzirom na broj pregleda koje obavljamo svakodnevno, a pregledamo preko 50 pacijenata – kaže dr Kristijan Nikolić, novoimenovani vršilac dužnosti direktora Zdravstvenog centra Negotin.

Negotinska zdravstvena ustanova očekuje i dodatnu opremu, uključujući digitalni mamograf od resornog Ministarstva zdravlja i dva sanitetska vozila, koja će biti obezbeđena iz Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje i lokalne samouprave.

-Ministarstvo zdravlja stavlja akcenat na pacijente i građane. Oprema koja je sada dostupna u Zdravstvenom centru Negotin i širom Srbije omogućava unapređenje kvaliteta pruženih usluga i ubrzanje procesa lečenja naših pacijenata – rekao je dr Goran Makunčević, državni sekretar Ministarstva zdravlja.

Ovo je druga donacija Vlade Japana opštini Negotin. Prethodno su donirana sredstva za rekonstrukciju krova, obnovu fasade i unutrašnjih zidova Predškolske ustanove "Pčelica" 2013. godine, takođe kroz POPOS.

-Verujem da će u budućnosti, na obostranu radost, naša saradnja ići samo uzlaznom putanjom i da ćemo na taj način ojačavati veze između naša dva prijateljska naroda -istakao je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!