IZ POKRAJINSKE KASE STIGLO OKO 750 MILIONA DINARA: Vlada Vojvodine ove godine finansirala značajne projekte u Kikindi (Foto)

Рада Шегрт
Rada Šegrt

11. 10. 2023. u 14:05

U IZGRADNjU atmosferske kanalizacije u Ulicama braće Laković, Semlačkoj, Jaše Tomića i Dušana Vasiljeva u Kikindi, ukupne dužine oko 1.200 metara, Pokrajinska vlada je uložila oko 150 miliona dinara.

ИЗ ПОКРАЈИНСКЕ КАСЕ СТИГЛО ОКО 750 МИЛИОНА ДИНАРА: Влада Војводине ове године финансирала значајне пројекте у Кикинди (Фото)

Foto: R. Šegrt

Za rekonstrukciju zgrade Zavoda za javno zdravlje, koja je pod zaštitom države, od ukupno 46 miliona dinara, iz pokrajinske kase je uloženo oko 20 miliona. Zbog toga su predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Miloš Miletić juče posetili Kikindu.

- Zajedno sa Zavodom za javno zdravlje, rekonstruisali smo njihove prostorije. Oni su zaradili deo novca, jer posluju tržišno i sada imaju izvanredne uslove za rad, kao i građani koji ovde dolaze radi analiza. Ovaj zavod pokriva teritoriju sa oko 110.000 stanovnika i verujem da su sada svi zadovoljni. Obišli smo i deo ulica gde se gradi kanalizaciona mreža. Finansiramo i rekonstrukciju vodovodne mreže, zamenjene su azbestne cevi postavljene još šezdesetih godina. Razgovarali smo i o novim projektima i potrebama koje Kikinda ima – izjavion je Mirović.

Foto: R. Šegrt

Zavod za javno zdravlje

Kako je istaknuto, naredne godine sledi rekonstrukcija zgrade OŠ „Feješ Klara“, u centru grada. Mirović je napomenuo da su obezbeđena sredstva i za hitne intervencije u još dve škole, a to su OŠ „Sveti Sava“ i Gimnazija „Dušan Vasiljev“.

Foto: R. Šegrt

Renovirane prostorije Zavoda za javno zdavlje

- Ulagaće se i dalje u kanalizacionu mrežu, kako ne bi bilo velikih problema prilikom obilnih padavina – najavio je Mirović i naglasio da Kikinfda, kao nejveći grad na severu Banata, narednih godijna može da očekuje više novca za realizaciju svojih planova.

- Ovo je samo deo projekata koje smo ove godine realizovali uz pomoć Pokrajine i time značajno unapredili život građana Kikinde. Ove godine dobili smo više od 700 miliona dinara. Zajednički ćemo raditi i obnovu zgrade OŠ „Feješ Klara“, kao i druge škole i vrtiće. Pokrajina nam pomaže da rekonstruišemo vodovodnu mrežu, da gradimo četiri postrojenja za prečišćavanje vode u selima i to je ogromna podrška koju imamo – napomenuo je gradonačelnik Nikola Lukač.

Foto: R. Šegrt

Tri decenije rada_Zavod za javno zdravlje

JUBULEJ ZAVODA

Zavod za javno zdravlje u Kikindi ove godine je obeležio 30 godina rada. Osim Kikinde brine o zdravlju građana na području još pet opština Severnobanatskog okruga: Čoke, Novog Kneževca, Sente, Ade i Kanjiža.

BRZA SAOBRAĆAJNICA

- U narednim godinama očekuje nas izgradnja brze saobraćajnice od Sombora do Kikinde, čime će se povezati severni Banat, srednja i severna Bačka sa auto-putem od Subotice do Novog Sada. Biće to velika razvojna šansa – naglasio je Mirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)