AKO IGRAŠ - POBEĐUJEŠ! U Vrnjačkoj Banji održane Republičke sportske igre osoba sa invaliditetom

G. ĆIROVIĆ

28. 08. 2023. u 11:21

U prestonici srpskog kontinentalnog turizma minulog vikenda održane su tradicionalne, 31. Republičke sportske igre (RSI) osoba sa invaliditetom u organizaciji Saveza paraplegičara i kvadriplegičara Srbije, pod pokrovitljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i uz podršku vrnjačke lokalne samouprave.

АКО ИГРАШ - ПОБЕЂУЈЕШ! У Врњачкој Бањи одржане Републичке спортске игре особа са инвалидитетом

Opština Vrnjačka Banja

Pod sloganom „Ako igraš, pobeđuješ“, ovogodišnje RSI okupile su oko 200 učesnika iz 18 gradova i Udruženja iz Srbije, Severne Makedonije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije koji su se nadmetali u atletskim disciplinama – bacanju koplja, kugle, diska i čunja, šahu, streljaštvu, pikadu i stonom tenisu, dok su takmičenja u košarci u kolicima i parastreličarstvu imala revijalni karakter.

Opština Vrnjačka Banja

 

Cilj ove manifestacije koja se održava od 1991. godine, uz promociju sporta koji predstavlja produženi oblik rehabilitacije i socijalne uključenosti, svakako su i međusobna razmena iskustva i dragoceno druženje, što potvđuje i naš paraolimpijac Nebojša Đurić iz Užica koji je ove godine u Italiji osvojio zlatnu medalju u bacanju diska i oborio svetski rekord sa rezultatom 40,37 metara.

Opština Vrnjačka Banja

Nebojša Đurić sa srpskom trobojkom

- Na ovakvim mestima i druženjima i ja sam započeo svoju, da kažem, sportsku karijeru i uvek se rado odazim pozivu da učestvujem i vidim sve ove divne ljude – kaže Đurić. - Važno je da se i dosta mladih uključuje. Znate, ljudi se povređuju, to je sastavni deo života, ali je od ogromnog značaja da im se na ovakvim, prelepim manifestacijama, stavi do znanja da nisu sami. Prijateljstva sklopljena na ovaj način su neraskidiva. Zajedno pobeđujemo i nema te barijere koju ne možemo da savladamo.

DOBRI DOMAĆINI

KAO mnogo puta do sada, Vrnjačka Banja se i ovog puta pokazala kao izvanredan domaćin RSI, a kako saznajemo, već u aprilu naredne godine uostiće takmičare iz 14 država na Balkanskom stonoteniskom šampionatu za osobe sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ TAJNO U URGENTNOM CENTRU: Ovo su rezultati pregleda posle udarca flašom u glavu!